«Η ζημιά θα έχει γίνει αν περιμένεις αεροσκάφη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό», δήλωνε το 2018 ο Μητσοτάκης που σήμερα το παρουσιάζει ως καίρια πολιτική πρωτοβουλία

0
12

«Δεν λύνεται το πρόβλημα με το να έρθουν μια μέρα μετά το ξέσπασμα πυρκαγιών δύο ή τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Η ζημιά θα έχει ήδη γίνει!». Αυτά δήλωνε από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Μητσοτάκης το καλοκαίρι του 2018, κάνοντας και μαθήματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης -που τότε δεν την είχε ακόμη «ανακαλύψει». Σήμερα, μπροστά στο χάος που παρακολουθούμε με έναν κρατικό μηχανισμό υπό διάλυση που παρακολουθεί την επέλαση των πυρκαγιών, ο ίδιος προπαγανδίζει τη «ευρωπαϊκή βοήθεια» ως λύση.

Πέντε χρόνια μετά, εκ των οποίων τα 4,5 με τον ίδιο στη θέση του Πρωθυπουργού, η χώρα καίγεται ανεξέλεγκτα και για μέρες, ο φυσικός πλούτος γίνεται στάχτη και οι πολίτες τρέχουν να σωθούν αφήνοντας πίσω τους τις καμένες κατοικίες ή/και τις επιχειρήσεις τους, ελλείψει εναέριων μέσων, πυροσβεστικών οχημάτων και πυροσβεστών, συντονισμού και σχεδίου δράσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here