«Λιτότητα (τουλάχιστον) μέχρι το 2019» προέβλεπαν οι αναλυτές το 2014

0
128

Το αδιέξοδο που είχε οδηγήσει τη χώρα η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια διακυβέρνησης, περιέγραφε αυτές τις μέρες (9 Οκτωβρίου) του 2014 η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Με βάση τα στοιχεία, η ελληνική οικονομία, που ήδη είχε διανύσει σχεδόν 4,5 χρόνια μνημονίων και άγριας εσωτερικής υποτίμησης, θα έβλεπε ένα πιθανό τέλος στα μέτρα λιτότητας μετά το 2019!

Η εφημερίδα σημείωνε ότι, εκτός από τα νέα μέτρα λιτότητας που θα έπρεπε να υποστεί η ελληνική κοινωνία, παράλληλα είχε διαπιστωθεί χρηματοδοτικό κενό που έφτανε τα 25 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές εκτιμήσουν ότι οι περικοπές δαπανών θα συνεχίζονταν για τουλάχιστον ακόμα πέντε χρόνια.

Επίσης, οι ίδιες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μη ισοσκελισμένο προϋπολογισμό (και) για το 2015 και την ανεργία να φτάνει στο 23,5% για το 2019.

Πρόκειται για δεδομένα που έχουν τη δική τους αξία, κυρίως για δύο λόγους: Α) Είναι η εποχή, καθώς βαδίζουμε προς τις διαφαινόμενες εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, που οι Σαμαράς και Βενιζέλος δηλώνουν με…βεβαιότητα ότι η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια, μέχρι να αναγκαστούν να “εφεύρουν” το mail Χαρδούβελη.
Β) Οι ίδιοι είναι που μέχρι και σήμερα ισχυρίζονται ότι η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, εμποδίστηκε από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015!

Στην πραγματικότητα όμως, η χώρα δεν θα είχε βγει από τα μνημόνια των Παπανδρέου – Σαμαρά ούτε μέχρι τα τέλη του 2019. Ενώ έχουν το πολιτικό θράσσος να συνεχίζουν την προπαγάνδα τους, ακόμη και μετά την (πραγματική) έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here