Τον τελευταίο του ανασχηματισμό πραγματοποιούσε αυτές τις μέρες του 2014 ο Αντώνης Σαμαράς και σαν σήμερα, 10 Ιουνίου, οι νέοι Υπουργοί αναλάμβαναν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Μία από τις επιλογές που τότε είχαν προκαλέσει αίσθηση και ερωτηματικά ήταν αυτή του Γκίκα Χαρδούβελη, τον οποίο ο τότε Πρωθυπουργός εμπιστεύτηκε το βαρύ και κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Οικονομικών.

Ο Χαρδούβελης φυσικά και δεν κατάφερε να βγάλει τη χώρα και την οικονομία από τα μνημόνια, ούτε καν να ελαφρύνει από τα βάρη την ελληνική κοινωνία. Αλλά αυτό ήταν μάλλον αναμενόμενο.

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες λίγοι θα ήταν αυτοί που θα τον θυμόντουσαν. Όμως, στάθηκε άτυχος λόγω δύο συγκεκριμένων γεγονότων:

Το πρώτο ήταν η ανάγκη από τη πλευρά της ΝΔ να δείξει ότι υπάρχει φως στο τούνελ και συγκεκριμένο πρόγραμμα στην οικονομία. Έτσι αποκαλύφθηκε το περιβόητο «mail Χαρδούβελη» που κυριάρχησε στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επανέρχεται μέχρι και σήμερα.

Το δεύτερο και πιο οδυνηρό για τον ίδιο ήταν η διαταγή εισαγγελικής έρευνας εναντίον του Γ. Χαρδούβελη, από τον Πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με την οποία ζητούσε από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην Υπουργού.

Η αποκάλυψη δημοσιεύεται από την Real News στις 8 Μαρτίου του 2015, ο Χαρδούβελης (προφανώς) απορρίπτει τις κατηγορίες και μερικές μέρες μετά περιγράφει, σε ζωντανή μετάδοση, τον τρόπο που έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here