Ακόμα μία απόδειξη της δήθεν αριστείας που πρεσβεύει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε στην επιφάνεια μετά από την αποκάλυψη -και στη συνέχεια την παραδοχή του ίδιου- ότι ο Κώστας Λούλης ότι δεν διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος.

Αν και ο νόμος 4622/2019 περί «επιτελικού κράτους» ορίζει με σαφήνεια ότι οι Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς διορίζονται ιδιώτες οι οποίοι διαθέτουν κατ’ ελάχιστον: (α) Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, (β) πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον γλώσσας της Ε.Ε., (γ) ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης, φαίνεται πως αυτά δεν ισχύουν για τον κ. Λούλη.

Όπως επισήμανε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού, όπου είναι αναρτημένα τα βιογραφικά της πολιτικής ηγεσίας του, για τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, Κ. Λούλη, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων». Η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen (Schweizerische Müllereifachschule St. Gallen), η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης.

Απαντώντας ο κ. Λούλης παραδέχεται ουσιαστικά ότι ο διορισμός του από τον Μητσοτάκη είναι παράνομος! «Εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι 3 σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη. Ότι έχω σπουδάσει, αυτό το κατέθεσα. Δε μου χρησίμευσε η αναγνώριση στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ξέρω αν δεν αρκεί αυτό το πτυχίο».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Λούλης, που είχε διοριστεί το 1990 από το Υπουργείο Εξωτερικών επί κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, είχε απασχολήσει πρόσφατα την επικαιρότητα. Καθώς κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό δεν δίστασε να χαρακτηρίσει επικίνδυνες τις διακοπές σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here