Χαμένοι στη μετάφραση εξακολουθούν να εμφανίζονται στην κυβέρνηση στο κρίσιμο ζήτημα του Έβρου, αφού πλέον η κατάσταση αρχίζει να θυμίζει αυτή της διαχείρισης στην οικονομία, όπου Υπουργοί αλληλοδιαψεύδονται μέσα διάστημα μερικών ωρών.

Το ζήτημα της κατάληψης ελληνικού εδάφους από Τούρκους είδε το φως της δημοσιότητας από αγγλικά ΜΜΕ.

Στις 20 Μαΐου 2020 ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας το επιβεβαίωσε, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία, προσπαθώντας μάλιστα να υποβαθμίσει το θέμα: «Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα».

Ακολούθησε, χθες Παρασκευή, ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την ενημέρωση των κομμάτων «για τις αυθαίρετες, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου».

Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών είναι το διάβημα που απέστειλε στην Τουρκία με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού και την παρουσία τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος.

Σήμερα ωστόσο -και καθώς το θέμα παίρνει μεγάλες διαστάσεις- το Υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «fake news» (!) και ισχυρίζεται ότι «καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος».

Μόνο που νωρίτερα ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, επιβεβαίωνε εμμέσως ότι υπάρχει ζήτημα στον Έβρο, αναφέροντας ότι «προφανώς και θα υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων από το υπουργείο Εξωτερικών», ενώ κάλεσε σε ομοψυχία, προκειμένου η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό να είναι αρραγής και να μην γίνονται τα εθνικά θέματα -κυρίως, τα θέματα εθνικής κυριαρχίας, όπως είπε- αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here