Οι στενές σχέσεις που συνδέουν την κυβέρνηση, τον Μητσοτάκη και «κορυφαία» διαδικτυακά ΜΜΕ επιβεβαιώνονται και σήμερα, μετά την καταγγελία -με αποδείξεις- του πρώην Υπουργού, νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Σπίρτζη.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα το πρωί της Παρασκευής, 9 Σεπτεμβρίου 2022, όταν κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε τον Άρειο Πάγο για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά μετά την επιβεβαίωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε επιχειρηθεί τρεις φορές η παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

Μερικές ώρες μετά τις τοποθετήσεις των τριών Ελλήνων δημοσιογράφων στην επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο Χρήστος Σπίρτζης αποκάλυψε ακόμη ένα κομμάτι του παζλ που συνθέτει το παρακράτος Μητσοτάκη – Μαξίμου.

Το σκάνδαλο παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από τα όσα κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μιλώντας στους τηλεοπτικούς σταθμούς: «Το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης. Τα τρία μηνύματα, όπως εξήγησε ο ίδιος, «στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο. Και αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ Μητσοτάκη, είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους».

Ένα είναι βέβαιο και προκύπτει αβίαστα: Το παρακράτος, όπως και αν επιχείρησε -και ίσως επιχειρεί ακόμη- να στήσει τα πλοκάμια του, είχε ως στόχο να παρακολουθεί τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και τους δημοσιογράφους που ερευνούσαν την ευνοημένη από τους νόμους της κυβέρνησης Μητσοτάκη διαπλοκή.

Με αυτά τα δεδομένα, σε μια «κανονική χώρα» η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα είχε ήδη πέσει. Και αν δεν είχε παραιτηθεί o εκάστοτε πρωθυπουργός, θα υπήρχε τουλάχιστον η έντονη κριτική των μέσων ενημέρωσης, τα αυτονόητα ερωτήματα θα έμπαιναν στο δημόσιο διάλογο μέσω των ΜΜΕ, όπως άλλωστε βλέπουμε να συμβαίνει με τα μέσα ενημέρωσης για το σκάνδαλο τον υποκλοπών στην υπόλοιπη Ευρώπη, ακόμη και στις ΗΠΑ.

Δεν έχουν όμως όλες οι χώρες λίστες Πέτσα, χαριστικές ρυθμίσεις και τόσους είτε ανεπαρκείς είτε στρατευμένους στην κυβέρνηση δημοσιογράφους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πρώτα θέματα σε μια σειρά «κορυφαίων» ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και του -υποτίθεται κρατικού- Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, λίγες ώρες μετά την καταγγελία Σπίρτζη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here