Να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι η πανδημία και το lockdown ευθύνονται για τις σοβαρότατες επιπτώσεις στην οικονομία προσπαθούν αγωνιωδώς στη κυβέρνηση.

Καθώς βαδίζουμε στη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές και στην ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, αξίζει να θυμηθούμε τα όσα δήλωνε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στη πρώτη του συνέντευξη ως νέος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ακολουθώντας το αφήγημα του Κ. Μητσοτάκης: «Ανάπτυξη 4% από τον πρώτο χρόνο».

Σήμερα, και με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ελληνική οικονομία καταγράφει ύφεση 0,9% και αυτό δεν αποτελεί μονάχα αποτέλεσμα του κλεισίματος της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας.

Διότι για όσους θυμούνται η πτωτική τάση στην ανάπτυξη είχε επιβεβαιωθεί ακόμα και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στις αρχές του 2019.

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 1,9% έναντι του 2,8% που παρέλαβε από τη προηγούμενη κυβέρνηση μόλις 6 μήνες νωρίτερα -και έναντι στόχου για 4%- δήλωνε τότε ότι «δεν μπορεί να νομοθετήσει την ανάπτυξη».

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το α’ τρίμηνο του 2020 δεν επιδέχονται πολλών ερμηνειών. Η οικονομία είχε αρχίσει να χάνει τη δυναμική της πολύ πριν την πανδημία και το αναγκαστικό lockdown. Κι ας δηλώνει σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι η ύφεση 0,9% «είναι μια μεγάλη επιτυχία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here