Που πήγαν τα 2 εκατ. ευρώ για την καμπάνια ενημέρωσης του δεύτερου lockdown;

0
508

Σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, συμπληρώνεται σχεδόν δύο εβδομάδες από την εφαρμογή του δεύτερου lockdown.

Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ανοίγοντας στη τύχη οικονομία και τουρισμό, αφήνοντας ανοχύρωτο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους, όπως και των διασωληνωμένων, αυξάνεται καθημερινά, η καμπάνια για την ενημέρωση των πολιτών απουσιάζει από το σύνολο των ΜΜΕ!

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, που όπως αποδείχθηκε ήταν τελικά και το πιο ήπιο, η κυβέρνηση δια του κ. Πέτσα μοίρασε 20 εκατομμύρια ευρώ σε σειρά ΜΜΕ για την καμπάνια “μένουμε σπίτι”. Ανάμεσά τους σε ιστοσελίδες αμφιβόλου απήχησης.

Στις 27 Οκτωβρίου 2020, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση 840/2020 (ΦΕΚ 4754/Β/27-10-2020) για τη Λίστα Πέτσα 2. Η εν λόγω απόφαση αναφέρει τη διάθεση ποσού 2 εκατ. ευρώ για «τη μετάδοση μηνυμάτων από τους πανελλαδικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της ανώνυμης εταιρείας “Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)” και τους τηλεοπτικούς σταθμούς των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου (“Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”) κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από αυτά».

Σύμφωνα με την απόφαση θα πραγματοποιηθεί απευθείας ανάθεση σε ανάδοχο ο οποίος θα εκπονήσει «σχέδιο εκστρατείας επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών», καθώς και κάθε άλλη συναφή υπηρεσία που απαιτείται για την έγκαιρη υλοποίηση αυτής, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την λήψη μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού COVID19. Ο ανάδοχος θα λάβει 148.800 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ).

Το κόστος της εκστρατείας επικοινωνίας θα αγγίξει συνολικά το 1.851.200 ευρώ!

Από τότε ωστόσο, και παρά τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη χώρα μας, δεν έχουμε δει ούτε μισό μήνυμα – σποτ που θα ενημερώνει τους πολίτες και θα τους παροτρύνει για την εφαρμογή των νέων μέτρων περιορισμού.

Σε μια περίοδο που οι ΜΕΘ έχουν ήδη γεμίσει στη πλειοψηφία των δημόσιων νοσοκομείων και που οι πολίτες είναι φανερά οργισμένοι και κουρασμένοι, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη δεν υλοποιεί ούτε καν αυτή την -εξίσου- κρίσιμη ανάγκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here