Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ομολογία του τότε διευθύνοντα συμβούλου του Mega και του ΔΟΛ για τη διαπλοκή κομμάτων εξουσίας, τραπεζών και ΜΜΕ.

«Έχω υπογράψει προσωπική εγγύηση στην τράπεζα 15 εκατ. ευρώ, αλλά δεν σημαίνει ότι έχω τα λεφτά cash. Με αέρα πήραμε τα δάνεια», δήλωνε στις 31 Αυγούστου 2016 ο Παναγιώτης Ψυχάρης, απαντώντας στο ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της εξεταστικής επιτροπής Σωκράτη Φάμελλου, για το αν έχει δώσει εγγυήσεις για τα πρόσφατα δάνεια του Ομίλου.

Ο κ. Ψυχάρης εκλήθη να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση των ΜΜΕ και των κομμάτων, στη θέση του πατέρα του Σταύρου Ψυχάρη ο οποίος αδυνατούσε για λόγους υγείας να απαντήσει προφορικά σε πολύωρη και επίπονη διαδικασία.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 9 Οκτωβρίου 2019, μερικούς μήνες μετά την επικράτηση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, ο Σταύρος Ψυχάρης και 10 στελέχη της Alpha bank αθωώθηκαν για τα δάνεια του δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη συνολικού ποσού 44,7 εκατομμύρια ευρώ.

Το Τριμελές εφετείο κακουργημάτων κατέληξε ότι στην περίπτωση του ΔΟΛ δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων.

Παράλληλα, το Δικαστήριο επισήμανε πως η χορήγηση τους ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την τράπεζας της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Παναγιώτης Ψυχάρης: «Παίρναμε δάνεια με αέρα»

Παναγιώτης Ψυχάρης: «Παίρναμε δάνεια με αέρα». Ολόκληρο το βίντεο της ομολογίας του γιου του Σταύρου Ψυχάρη, κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής για τη δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων: https://youtu.be/L976PmJYWE4 #mega_telos

Gepostet von Ομάδα Μνήμης am Montag, 29. Oktober 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here