Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφραζε, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2022, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νέο αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για ένα «στέρεο νομοθετικό πλαίσιο» που «έχει θεμελιώσει εδώ και 2,5 χρόνια το Υπουργείο Ανάπτυξης», σημειώνοντας ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος «αφορά το σύνολο των τομέων της πραγματικής οικονομίας καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών σχεδίων…», δηλώνοντας μάλιστα, γεμάτος ενθουσιασμό, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «χτίζει από σήμερα το αύριο»…

Όλα αυτά θα είχαν μικρή σημασία αν δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας η καταγγελία του βουλευτή -τομεάρχη Διαφάνειας- του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη και η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ, Μαραβέγια.

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, ο Κ. Μαραβέγιας, «υπέβαλε φάκελο στο Υπουργείο Ανάπτυξης με υπό ίδρυση εταιρεία για να χρηματοδοτηθεί από τον Αναπτυξιακό για επένδυση 11εκ. στον Βόλο (Κέντρο Αποκατάστασης). Αμέσως αφότου εγκρίθηκε οριστικά η επένδυση (10.1.2022), σύστησε στο όνομα της γυναίκας του (Μαρία Τόπα, ασφαλίστρια!!) μονοπρόσωπη ΙΚΕ με κεφάλαιο 5.000 ευρώ. Στο καταστατικό της σύστασης ακόμα και το email που αναγραφόταν, ήταν το δικό του ([email protected]).

Συνολικό ποσό επιχορήγησης: 4.252.254 ευρώ!!

Τα υπόλοιπα χρήματα της επένδυσης (περίπου 6.750.000) πρέπει με βάση τον αναπτυξιακό νόμο να προέρχονται είτε από ίδια κεφάλαια είτε από τραπεζικό δάνειο.

Στο πόθεν έσχες του εμφανίζει μαζί με τη γυναίκα του τραπεζικές καταθέσεις περίπου 37.000 ευρώ και ΟΦΕΙΛΕΣ προς Τράπεζες ύψους 292.000 ευρώ!!!!!!!!!

Ποια Τράπεζα και με ποιον τρόπο προέγκρινε δάνειο στη συγκεκριμένη εταιρεία και σε τι ύψος; 6,5εκ.ευρώ σε εταιρεία με κεφάλαιο 5χιλ.;;;

(Σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα είναι η Πειραιώς.)

Τρία θέματα ανακύπτουν:

1) Νομικό, καθώς πρόκειται για έμμεση παραβίαση της διάταξης του Συντάγματος.

2) Πολιτικό και ηθικό, καθώς βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος παίρνει “αέρα” 4,2εκ. από το δημόσιο ταμείο, ενώ οι περισσότεροι δεν βλέπουν ούτε με κυάλια τον Αναπτυξιακό.

3) Τραπεζικό, καθώς του προενέκριναν δάνειο (όσο κι αν είναι) ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις».

Η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ

Ο Κ. Μαραβέγιας με ανάρτησή του στο Facebook, αποδέχεται ότι το 2021 «η υπό σύσταση εταιρεία (μονοπρόσωπη ΙΚΕ) με διαχειρίστρια και αποκλειστική μέτοχο τη σύζυγό μου Μαρία Τόπα, υπέβαλε αιτήσεις ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο για δυο επενδυτικά σχέδια: τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρία. Αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν αμφότερα τα business plans, ύψους 2.600.000 ευρώ και 1.600.000 ευρώ αντίστοιχα».

Ο βουλευτής της ΝΔ στη συνέχεια της ανάρτησής του, αναφέρει ότι «η εταιρεία δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ, αφού ο Αναπτυξιακός Νόμος προϋποθέτει ότι για να γίνει εκταμίευση της επιχορήγησης, θα πρέπει να έχει δαπανηθεί τουλάχιστον τριπλάσιο χρηματικό ποσό. Η εταιρεία της συζύγου μου δεν παρουσίασε τις απαιτούμενες δαπάνες, άρα δεν έλαβε τη χρηματοδότηση. Με άλλα λόγια, εξασφαλίστηκαν οι εγκρίσεις του Αναπτυξιακού, αλλά δεν έγινε χρήση των επιχορηγήσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here