Τη δεύτερη φάση του προμελετημένου εγκλήματος εναντίον των εργαζομένων ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η κυβέρνηση, αφού άφησε χωρίς την απαιτούμενη στήριξη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, επιδοτώντας την ανεργία αντί την εργασία, τώρα ανακοινώνει το σχέδιο της εσωτερικής υποτίμησης των μισθών και της συρρίκνωσης των εργασιακών κεκτημένων.

Σύμφωνα με τα μέτρα «στήριξης» της εργασίας που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα, οι εργαζόμενοι πρόκειται να αντιμετωπίσουν ένα νέο μνημονιακό τοπίο, εξίσου σκληρό με αυτό της περιόδου 2010-14.

Οι πιο…τυχεροί θα υποστούν μειώσεις που θα φτάνουν το 20% του μισθού που λάμβαναν προ της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού.
Οι λιγότεροι τυχεροί θα αναγκαστούν να επιβιώσουν με 534 ευρώ το μήνα, καθώς η επιχείρηση που εργάζονται θα έχει επιλέξει να τους θέσει σε αναστολή, ενώ είναι βέβαιο, ότι θα δούμε και αρκετές απολύσεις.

Τα μέτρα αυτά οδηγούν και σε μια νέα πραγματικότητα. Τα 534 ευρώ -δηλαδή το ύψος του μισθού των εργαζομένων που έχουν τεθεί ή πρόκειται να τεθούν σε αναστολή- ανοίγουν το δρόμο για τη έμμεση μείωση του κατώτατου μισθού, γεγονός που αναμένεται να συμπαρασύρει συνολικά τους μισθούς.

Μειώσεις μισθών ή ανεργία, το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία. Οι εργαζόμενοι πρόκειται να αντιμετωπίσουν ένα νέο μνημονιακό τοπίο, εξίσου σκληρό με αυτό της περιόδου 2010-14.

Gepostet von Ομάδα Μνήμης am Donnerstag, 21. Mai 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here