Σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο, η χώρα βρισκόταν στην τελευταία στροφή της προεκλογικής περιόδου για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Ο Μητσοτάκης, κρυμμένος καλά πίσω από το καλά φτιαγμένο προφίλ του…μεταρρυθμιστή πολιτικού συνέχιζε τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, απολαμβάνοντας την αποθέωση των ΜΜΕ.

Στις 24 Μαΐου 2019 λοιπόν, ο Πρόεδρος της ΝΔ μιλούσε στη Θεσσαλονίκη. Καθόλου τυχαία η επιλογή για την τελευταία δημόσια εμφάνισή του καθώς η πολιτική επιλογή της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης να πολώσει και να διχάσει τους Έλληνες για την Συμφωνία των Πρεσπών, έπρεπε να πάρει να κεφαλαιοποιηθεί.

«Νιώθω κι εγώ Μακεδόνας. Όπως Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ. Είπα όχι. Αυτό ήταν το καθήκον μου. Όπως καθήκον μου τώρα είναι να προστατέψω τη χώρα, ειδικά την Β. Ελλάδα από τις αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών», δήλωνε -και ανέφερε μέσω twitter- ο κ. Μητσοτάκης για τη συμφωνία της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία.

Μπορεί οι κραυγές να είχαν πέσει, καθώς διέβλεπαν πως μια πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να διαχειριστεί μια καλή συμφωνία μεν αλλά με τον κόσμο που η ίδια ξεσήκωσε απέναντι δε, ωστόσο ο Μητσοτάκης επέμενε να πουλάει σανό και ψεύδη στους Μακεδόνες.

Χρειάστηκαν μόλις μερικά 24ωρα μετά τη νίκη της ΝΔ και στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου για να δουν και οι πιο δύσπιστοι την πραγματικότητα, όταν ο νέος τότε Υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη Νίκος Παναγιωτόπολος δήλωνε ότι «η τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα παράξει θετικά αποτελέσματα».

Ενώ και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός πλέον, δεν θα ασκήσει καμία κριτική στη Συμφωνία. Αντιθέτως, την τιμά και συνεχίζει να πιέζει για την εφαρμογή της και για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ μετά και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ στις 27 Μαρτίου 2020.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Δεν θα σταθούμε καν στη μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα της κυβέρνησής του, με τον ίδιο να καταγγέλλει -μέχρι τις 6 Ιουλίου 2019- την «επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών» και από την επόμενη μέρα να πιέζει για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας σε ΕΕ κ… […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here