«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από σύγχρονους κανόνες, που θα διασφαλίζουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, αλλά και το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στο δημόσιο χώρο», δήλωνε στις 9 Ιουλίου 2020 ο Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 είχαν καταγγείλει με σφοδρότητα τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του κάνοντας λόγο για χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο, που στην ουσία θα θέτει συνεχώς εμπόδια στο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν.

Ωστόσο, ο Μητσοτάκης, που σήμερα, σχεδόν 4 μήνες μετά από τη συζήτηση και υπερψήφιση του Νομοσχεδίου από ΝΔ – ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, αποφασίζει να πράξει αυτό ακριβώς για το οποίο τον κατήγγειλαν, απαγορεύοντας τη συνάθροιση άνω των τριών ατόμων στο σύνολο της επικράτειας.

Τι απαντούσε τότε στις εν λόγω καταγγελίες ο Πρωθυπουργός; Ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης «αρνούνται να αποδεχθούν ότι έχουμε μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα, που σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών της», χαρακτηρίζοντας «θρασύτατη την κριτική της αντιπολίτευσης για αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here