Καραμανλής: Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού

0
230

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, επιμένει ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή η μη διασπορά του κορωνοϊού στα ΜΜΜ προκύπτει, όχι από την αύξηση των μέσων και των δρομολογίων αλλά διότι «οι επιβάτες περνούν περιορισμένο χρόνο σε αυτά και φορούν μάσκες».

Στην ίδια συνέντευξη ο Υπουργός Μεταφορών δηλώνει ότι τα φαινόμενα συνωστισμού δεν είναι συχνά, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες του κόσμου, καθώς «στην Αθήνα η κατάσταση γίνεται καλύτερη κάθε μέρα χάρη στη διαρκή διαχείριση κρίσης του υπουργείου προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα ετών: «Όπως ξέρετε, σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου παρατηρούνται περιπτώσεις συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όμως μια σειρά από μελέτες συμφωνούν ότι αυτά δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία ότι ισχύει και στη χώρα μας. Πρώτον γιατί σχεδόν όλοι οι πολίτες πολύ υπεύθυνα φορούν μάσκα. Δεύτερον, γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος. Και, τρίτον γιατί τα φαινόμενα συνωστισμού δεν είναι τόσο συχνά όσο παρουσιάζεται».

Αφήστε που -παραφράζοντας τον Γεραπετρίτη- περισσότερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και συχνότερα δρομολόγια μπορεί τελικά και να είναι το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here