Μάρτυρες σε ένα ακόμη ξεμπρόστιασμα των ψεμάτων που αραδιάζουν τα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη έγιναν σήμερα οι πολίτες, αυτή τη φορά για το κρίσιμο ζήτημα της προμήθειας εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι η χώρα μας θα λάβει συνολικά 3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, αλλά τμηματικά.

«Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση και γύρω στις 3 εκατομμύρια δόσεις συνολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Όλα αυτά σήμερα, 18 Αυγούστου 2020, το πρωί.

Διότι νωρίς το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από την εκπρόσωπο της Κομισιόν Βίβιαν Λουνέλα, μάθαμε ότι η…αποκάλυψη Κικίλια ανήκει μάλλον στη σφαίρα της φαντασίας του: «Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια», ήταν η απάντηση κας. Λουνέλα, εξηγώντας ότι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να έχει τα εμβόλια όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά και με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Η εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κομισιόν διαπραγματεύεται την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρίες, προκειμένου να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα κράτη-μέλη και έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία, ώστε να παραλάβει 300.000.000 δόσεις εμβολίων όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

«Αυτό, όμως», συνέχισε η ίδια, «είναι μία εργασία εν εξελίξει καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών».

«Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία», δήλωσε η κα. Λουνέλα «καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] τη πρώτη δόση από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.Παρά την επίσημη διάψευση από την εκπρόσωπο τύπου της Κομισ… που ήρθε μερικές ώρες μετά την «αποκάλυψη» […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here