Ελ. Ακρίτα: «Ξεκίνησα με τον Λέοντα Καραπαναγιώτη, αποχωρώ με τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι»

0
571

Την κείμενο της παραίτησής της από την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» δημοσιοποίησε η Έλενα Ακρίτα, μετά την λογοκρισία που υπέστη χθες, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020.

Το σχετικό email που εστάλη στην διεύθυνση της εφημερίδας, δεν έχει ακόμη απαντηθεί, όπως αναφέρει η ίδια μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Η κα Ακρίτα, στην επιστολή σημειώνει ότι μετά από 18 χρόνια συνεργασία λογοκρίθηκε κείμενό της για πρώτη φορά, επισημαίνοντας με νόημα ότι «τη δημοσιογραφία των γειτόνων δεν την έμαθα ποτέ και δεν προτίθεμαι να τη μάθω τώρα».

Στο κείμενό της υπογραμμίζει ότι δεν θα ανεχτεί λογοκρισία από κανέναν και για κανένα λόγο.

Στη δε ανάρτηση που συνοδεύει τις φωτογραφίες με το περιεχόμενο του email η κα Ακρίτα επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι».

Η σχετική ανάρτηση της κας Ακρίτα στο Facebook:

Χτες το πρωί έστειλα επιστολή παραίτησης στον κ. Γιώργο Μαντέλα διευθυντή των Νέων. Ακόμα δεν έχει γίνει δεκτή, δεν έχει καν απαντηθεί.

‘Γείτονες’ συνάδελφοι μού λεν πώς στην εφημερίδα δεν περίμεναν να δημοσιοποιήσω το λογοκριμένο κείμενο. Πίστευαν ότι θα το αφήσω να περάσει έτσι και θα συνεχίσω κανονικά κάθε Σάββατο, σαν να μην τρέχει τίποτα.

‘Γείτονες’ μού λένε επίσης ότι υπάρχουν εντάσεις και διχογνωμίες (για να το θέσω κομψά) πάνω στο θέμα μου.
Όμως, επειδή, ως δημοσιογράφος έχω μάθει να μην στηρίζομαι σε μαρτυρίες ‘γειτόνων’, δεν θα επεκταθώ. Έτσι κι αλλιώς, την απόφαση μου την έχω πάρει.
Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι. Εγώ φοράω τα κόκκινα γοβάκια μου και κλείνω με δύναμη την πόρτα πίσω μου. Την αγάπη μου στους συναδέλφους μου που παραμένουν.

Υ. Γ. Δεν παραιτούμαι για να πολιτευτώ όπως λένε άλλοι ‘γειτονες’. Αν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν θα πέταγα 25.000 ευρώ το μήνα όταν πέρσι μου πρότειναν να γίνω ευρωβουλευτής κι αρνήθηκα.

Έλενα Ακρίτα, 13 Δεκεμβρίου 2020

Η επιστολή παραίτησης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here