Μία από τις κύριες πηγές τροφοδότησης της προπαγανδιστικής γραμμής που οικοδόμησε η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση ήταν και το αφήγημα περί «παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη δικαιοσύνη».

Ο δηλητηριασμός της πολιτικής ζωής αποτέλεσε επιλογή της ΝΔ, με τις καταγγελίες του ίδιου του Μητσοτάκη και κορυφαίων στελεχών -σήμερα Υπουργών της κυβέρνησης- για παρεμβάσεις από την πλευρά της τότε κυβέρνησης στο κράτος δικαίου, στους ίδιους τους θεσμούς, παρουσιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως απειλή για την ίδια τη δημοκρατία, να βρίσκονται ψηλά στη λίστα της αντιπαράθεσης.

Μόλις στο πρόσφατο παρελθόν ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ασκεί bullying στους δικαστές».

Ακόμα πιο πρόσφατα η Σοφία Βούλτεψη δήλωνε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθεστώς που θέλει να απαξιώσει τη δικαιοσύνη».

Ο σημερινός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, δήλωνε ότι η τότε κυβέρνηση «δεν άφηνε τη δικαιοσύνη να κάνει ελεύθερα τη δουλειά της».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μια κυβέρνηση που στοχοποιεί ονομαστικά δικαστικούς λειτουργούς»!

Ενώ ο ίδιος ο Γεωργιάδης, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «χούντα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», κάνοντας και μάθημα περί διάκρισης των εξουσιών.

Μέχρι που φτάνουμε στο σήμερα. Όπου ο Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός, προσεγγίζαν τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησής του και ο Γεωργιάδης ένας από τους κορυφαίους Υπουργούς του.

Όλοι αυτοί λοιπόν που με τόση σφοδρότητα κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήλεγχε και ασκούσε πιέσεις στη δικαιοσύνη, σήμερα -μέσω του Γεωργιάδη- ζητούν τη φυλάκιση της Εισαγγελέως Τουλουπάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μεταφράζει αυτή την απειλή ως «την παρέμβαση ενός αγανακτισμένου πολίτη», ενώ Μητσοτάκης παραμένει σιωπηλός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here