Τα πάρτι με τα χρήματα των φορολογουμένων και μάλιστα εν μέσω της νέας οικονομικής κρίσης συνεχίζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, διορίζοντας κομματικούς φίλους και κάθε είδους συγγενείς.

Η περίπτωση του Δημήτρη Χρόνη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και φίλου του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη είναι χαρακτηριστική αλλά και αποκαλυπτική: Τον Οκτώβριο του 2019 ο Γεωργιάδης τον διορίζει πρόεδρο Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, μια θέση που δεν προέβλεπε μισθό παρά μόνο αποζημίωση για τη συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια.

Ωστόσο, μέσα στους οκτώ μήνες που μεσολάβησαν υπουργός και συνεργάτης δρομολόγησαν με μεθοδικότητα την αλλαγή του χαρακτήρα της θέσης του προέδρου του ΟΒΙ, κάτι που κανείς δεν είχε φανταστεί να κάνει από το 1987 όταν και συστάθηκε ο οργανισμός.

Στις 30 Μάιου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Α/Φ 395) απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωι Γεωργιάδη που συνυπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και με την οποία η θέση του προέδρου του ΟΒΙ κατέστη από άμισθη σε έμμισθη και από μη αποκλειστικής απασχόλησης, έγινε αποκλειστικής απασχόλησης με απολαβές σχεδόν 4.000 ευρώ τον μήνα.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο κ. Γεωργιάδης για τον κομματικό φίλο και συνεργάτη του: Ο Υπουργός φρόντισε ώστε η απόφασή του να έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2019. Αυτό σημαίνει πως μέσα στον Ιούνιο ο Δημήτρης Χρόνης θα λάβει έξι μισθούς – και Δώρο Πάσχα- συνολικού ύψους 24.375 ευρώ! Χωρίς μάλιστα να έχει πατήσει στον ΟΒΙ το προηγούμενο διάστημα, παρά μόνον για τα μηναία Διοικητικά Συμβούλια, για τα οποία θα πληρωθεί έξτρα.

Θα κάνουμε ό,τι γουστάρουμε

Οι άνθρωποι που κέρδισαν τις εκλογές καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, των κομματικών φίλων και των μετακλητών, σήμερα, έχουν εξαπολύσει μια απίστευτη επίθεση στα δημόσιο ταμείο. Η περίπτωση του κ. Χρόνη φυσικά και δεν είναι η μοναδική. Μοναδική όμως είναι η μη απάντηση Γεωργιάδη για το θέμα: «Ως προς την πληρωμή θέσης που ήταν άμμισθη κατά το παρελθόν και την μετατρέψαμε σε έμμισθη αναμένω το αντίστοιχο σας ερώτημα στην Κυβέρνηση Σύριζα που έκανε έμμισθη την άμμισθη είχατε κάνει;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here