Το φιάσκο της δήθεν σκευωρίας για τη Novartis συνεχίστηκε και σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην αναπληρωτής Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σε μια διαδικασία όπου η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει αποχωρήσει -με εξαίρεση το ΚΙΝΑΛ- απέχοντας από τη ψηφοφορία, γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς και σίγουρα αντιθεσμικού περιστατικού.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σταύρος Καλογιάννης, προσέρχεται στην κάλπη για να δώσει την ψήφο του. Ωστόσο, ο κ. Καλογιάννης ψηφίζει χωρίς τον απαιτούμενο φάκελο, καθιστώντας ουσιαστικά άκυρη τη διαδικασία. Σε μια δημοκρατική χώρα που σέβεται τους θεσμούς και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, μπορεί.

Γιατί στις μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ΝΔ κάτι τέτοιο αντιμετωπίστηκε με την παρότρυνση (όπως μπορείτε να ακούσετε και στο βίντεο) «δεν πειράζει, δεν θα το καταλάβουνε» (!).

Φτάνοντας τελικά στο σημείο να άνοιξαν την κάλπη, να αφαιρέσουν το άκυρο ψηφοδέλτιο και ο κ. Καλογιάννης να ψηφίζει εκ νέου.

Να τους χαιρόμαστε.

Βουλευτής της ΝΔ ψηφίζει χωρίς φάκελο και η απάντηση είναι «δεν πειράζει, δεν θα το καταλάβουνε»

Η ιστορία έχει ως εξής: Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τη…σκευωρία Novartis, ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης, ρίχνει την ψήφο του στην κάλπη αλλά χωρίς φάκελο, καθιστώντας άκυρη τη διαδικασία. Σε μια δημοκρατία μπορεί. Γιατί στις μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ΝΔ κάτι τέτοιο αντιμετωπίστηκε με την παρότρυνση (όπως μπορείτε να ακούσετε και στο βίντεο) «δεν πειράζει, δεν θα το καταλάβουνε» (!). Τελικά, αν και το καταλάβαμε, άνοιξαν την κάλπη, αφαίρεσαν το άκυρο ψηφοδέλτιο και ο κ. Καλογιάννης ψήφισε εκ νέου. Να τους χαιρόμαστε. #ΝΔ_ξεφτιλες #Novartishttps://youtu.be/WGs1k6SDFdA

Gepostet von Ομάδα Μνήμης am Mittwoch, 20. Mai 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here