Α. Ρουπακιώτης: Κύκλοι του κυβερνητικού περιβάλλοντος Σαμαρά χρησιμοποιούσαν ως έμβολο τη Χρυσή Αυγή

1
455

Τον υπόγειο τρόπο αλλά και τη στρατηγική που ακολουθούσε το κυβερνητικό περιβάλλον Σαμαρά στη διαχείριση της Χρυσής Αυγής, αποκάλυπτε, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο κ. Ρουπακιώτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στις 19 Σεπτεμβρίου του 2013, ξετύλιγε το κουβάρι των σχέσεων που διατηρούσαν στενοί συνεργάτες και κύκλοι του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με την εγκληματική οργάνωση, ενώ κατήγγειλε την τακτική που ακολουθούσαν κορυφαία στελέχη του Μαξίμου, όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, που επένδυαν πολιτικά στη θεωρία των δύο άκρων.

Ο αντιρατσιστικός νόμος, που θα κάλυπτε κενά για να τιμωρούνται τα ρατσιστικά φαινόμενα, τελικά δεν προχώρησε μετά από επιλογή “κύκλων της ΝΔ”, τόνιζε αρχικά ο κ. Ρουπακιώτης, εξηγώντας ότι θα μπορούσε η συγκυβέρνηση Σαμαρά να έχει βάλει ένα φρένο με την ψήφιση του εν λόγω νόμου απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κατήγγειλε επίσης τη ΝΔ για την “ολέθρια” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, “επιλογή στελεχών της να υπερασπίζονται το ιδεολόγημα των δύο άκρων”.

“Σαφώς και υπάρχουν στελέχη της κυβέρνησης που συντηρούν μια τέτοια θεωρία. Κύκλοι που αντί να στέκονται στην πράξη απέναντι στο νεοφασιστικό φαινόμενο το χρησιμοποιούν ως έμβολο ενόψει των εκλογών”, δήλωνε ο κ. Ρουπακιώτης. Απαντώντας δε στην ερώτηση αν ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο τότε Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην Υπουργός απάντησε: “Κύκλοι του κυβερνητικού περιβάλλοντος εντάσσονται σε αυτό το παιχνίδι με τη νεοφασιστική ακροδεξιά, αν και θα όφειλαν να υπερασπίζονται στη πράξη τους θεσμούς και τη δημοκρατία, αυτοί βρίσκονται σε μια τέτοια σχέση με τη Χρυσή Αυγή ώστε να χρησιμοποιούν τη δύναμη και τον κίνδυνο για να δουν κέρδη και ζημιές για τις επόμενες εκλογές”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here