Τη γραμματέα του στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», η οποία κρατούσε το ημερολόγιο με όλες τις επισκέψεις και τα αιτήματα για διορισμούς και εκπτώσεις στα νοσήλια, «έδειχνε» αυτές τις μέρες του 2017, ο πρώην πρόεδρος «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, δεύτερη μέρα της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Ωστόσο παρά τις ερωτήσεις πολλών βουλευτών, ο ίδιος απέφυγε να κατονομάσει -ως προς το συγκεκριμένο θέμα- πρόσωπα, αφ’ ενός μεν λόγω «φόβου για την οικογένειά του» και αφ’ ετέρου «για να μη διαπομπεύσει το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Όπως ενημέρωνε ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο ψηφιακός δίσκος με τα 17.000 άτομα ωφελούμενων, οι οποίοι είχαν νοσηλευτεί στο «Ντυνάν» απολαμβάνοντας εκπτώσεις, βρίσκεται ήδη στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας.

Στις απαντήσεις του στους βουλευτές του ΚΚΕ, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., ο προφυλακισμένος Μαρτίνης επανέλαβε ενόρκως όσα αποκάλυπτε προ ημερών σε συνέντευξή του για το ρόλο των κ.κ. Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Βορίδη, τους οποίους χαρακτήρισε βασικούς υπευθύνους για την οικονομική κατάρρευση και παραχώρηση του νοσοκομείου με «ευτελές τίμημα» στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο ίδιος χθες κατέθεσε πως όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί του είχαν ζητήσει ρουσφάτια με εξαίρεση τον Κώστα Καραμανλή και τον τότε εν ενεργία Ππρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας αιχμές σχεδόν για όλους τους μέχρι τότε πρώην Υπουργούς Υγείας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here