Kosmos 93.6: «Μαχαίρι» της κυβέρνησης της ΝΔ για τους ανεπιθύμητους

0
487

Ούτε τα προσχήματα δεν θέλει να κρατήσει η κυβέρνηση της ΝΔ αναφορικά με τη στελέχωση του προγράμματος (ακόμα και) στον Kosmos 93.6, καθώς, κάθε φωνή που δεν συντάσσεται με την προπαγάνδα που βολεύει τον…Μωυσή Μητσοτάκη, όσο ιστορική κι αν είναι, θα πρέπει να σταματήσει να ακούγεται ή στην καλύτερη περίπτωση να υποβαθμίζεται.

Κάπως έτσι, η ιστορική μουσική εκπομπή «Οδική Βοήθεια» με τον Γιώργο Μαρκάκη σταμάτησε να μεταδίδεται στον Kosmos 93.6, από τις 3 Σεπτεμβρίου 2020.
Μια από τις πιο ενημερωμένες εκπομπές για την παγκόσμια μουσική που έδινε ραντεβού κάθε βράδυ με τους ακροατές στις 12 τα μεσάνυχτα, και με παρουσία σε όλα τα φεστιβάλ του κόσμου, με αιφνιδιαστική απόφαση του Λεωνίδα Αντωνόπουλου, θα απουσιάζει από τα ραδιόφωνά μας.

Επίσης, η μεσημεριανή εκπομπή «Alone together» με την Γιώτα Κοτσέτα και τη Δήμητρα Κακαουνάκη, έπαψε από την περασμένη Παρασκευή.

Οι δύο έμπειρες παραγωγοί ραδιοφώνου, έκαναν μια εκπομπή φρέσκια, με χιούμορ, με τέμπο και ιδιαίτερες μουσικές επιλογές αλλά βλέπετε είχαν και κριτική ματιά στο τί συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, κάτι που φαίνεται ότι δεν χωρούσε σε αυτόν στον ραδιοφωνικό πρόγραμμα του Kosmos. Ακολούθησαν το κίνημα Black Lives Matter, με σχόλια και αντίστοιχες μουσικές επιλογές, στάθηκαν απέναντι στα ξενοφοβικά ένστικτα μέρους της ελληνικής κοινωνίας αλλά και στο πλευρό του κινήματος του ανθρώπων του πολιτισμού «Support Art Workers», επιλογές που μάλλον δυσαρέστησαν τα (πρώην) στελέχη της ΝΕΡΙΤ των Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η διοίκηση θέλει ελαφρύ, κοσμοπολίτικο και φιλελεύθερο στίγμα» σχολιάζουν όσοι ξέρουν καλύτερα τα εκ των έσω. «Το επιχείρημα ήταν ότι έπεσαν τα νούμερα της εκπομπής, αλλά κι άλλων έπεσαν αλλά παρέμειναν στη θέση τους (παράδειγμα η εκπομπή του Προκόπη Δούκα) γιατί προσέφεραν πολύτιμη υπηρεσία καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το κρατικό ραδιόφωνο κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του. Επομένως ανταμείφθηκαν».

Η πρόταση που έγινε στην Γιώτα Κοτσέτα, ήταν να παραμείνει στη μεσημεριανή ζώνη, χωρίς την Δήμητρα Κακαουνάκη. Προς τιμήν της το αρνήθηκε, υποστηρίζοντας με τον τρόπο της το περιεχόμενο της εκπομπής, επομένως μεταφέρθηκε στη ζώνη Σαββατοκύριακου, ενώ η Δ. Κακαουνάκη «μεταφέρθηκε» στη μεταμεσονύκτια ζώνη, μέχρι και τα Χριστούγεννα, όπου και λήγει η σύμβασή της.

Οι εφτά χιλιάδες ακροατές που άκουσαν την τελευταία εκπομπή μόνο διαδικτυακά και τα μηνύματα διαμαρτυρίας για το κόψιμο της, είναι η καλύτερη επιβράβευση για τις παραγωγούς.

Να σημειώσουμε ότι πριν τις παραπάνω αποφάσεις του διευθυντή Λ. Αντωνόπουλου, προηγήθηκε μαχαίρι και στο 2ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από τη νέα διευθύντρια Μαρία Κοζάκου.

Ο Κ. Ζούλας, διορισμένος Πρόεδρος της ΕΡΤ μετά την θητεία του ως διευθυντής του γραφείου τύπου του Προέδρου της ΝΔ, είχε δεσμευτεί πως στην ΕΡΤ θα ακούγονται όλες οι φωνές, αλλά από από την πρώτη μέρα της ανάληψης καθηκόντων έδωσε το στίγμα κόβοντας τις διαφορετικές φωνές από όλα τα ΜΜΕ της ΕΡΤ, συνεχίζοντας τις εκδικητικές «μεταθέσεις» ακάθεκτοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here