“Καλοπροαίρετη κριτική” για τις αστοχίες και τις παραλείψεις της κρατικής μηχανής και δη της λειτουργίας και της αντίδρασης της Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε χθες ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην τραγωδία στην Εύβοια, που άφησε πίσω της 8 νεκρούς.

Και πράγματι, η εν λόγω τοποθέτηση Μητσοτάκη για την πολιτική κριτική επί των ζητημάτων που άπτονται στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ακραίων φυσικών φαινομένων θα μπορούσε να αποτελεί μια βάση συζήτησης.

Όταν όμως αυτή η πρόθεση προέρχεται από τον πολιτικό αρχηγό που όλο το προηγούμενο διάστημα πάτησε επί πτωμάτων – σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ – τότε είναι προφανέστατος και ο στόχος της.

Ο Μητσοτάκης ζητά σήμερα τη σιωπή της κοινής γνώμης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ ήταν ο ίδιος που δεν δίσταζε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εργαλειοποιεί, με χυδαίο τρόπο, για κομματικά οφέλη από τις τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι μέχρι και τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως ήταν αυτά της Βόρειας Μακεδονίας και των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας.

Χθες, με αφορμή δύο τραγωδίες – αποτέλεσμα των ακραίων φυσικών φαινομένων – αναδείξαμε, μέσα από τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Τα Νέα, αυτή ακριβώς τη στρατευμένη αντίληψη που αρχίζει και τελειώνει στην επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο διαστρέβλωση και απόκρυψη της πραγματικότητας.

Αριστερά: Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα για την τραγωδία στη Μάνδρα (16.11.2017).Δεξιά: Το πρωτοσέλιδο της…

Gepostet von Ομάδα Μνήμης am Montag, 10. August 2020

Σήμερα θα σας υπενθυμίσουμε μια ακόμα κραυγαλέα περίπτωση αισχρής και επικίνδυνης προπαγάνδας με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα.

16 Ιουνίου 2019: Η ΝΔ έχει ήδη επικρατήσει με μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές του Μαϊου και όλα δείχνουν ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση του τόπου.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος διατηρεί την προκλητική στάση του απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για κλιμάκωση της έντασης και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, μετά την παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ.

Κι όμως, το μιντιακό σύστημα, χέρι-χέρι με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ, δεν διαστάζει να κατηγορήσει για ιδιοτέλεια τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφμορμή τη θεσμική και επιβεβλημένη επιλογή του να συγκαλέσει εκτάκτως τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ!

Χαρακτηριστικά άλλωστε είναι τα πρωτοσέλιδα της (πολύ πρόσφατης εποχής), με τα ΜΜΕ να καταγγέλλουν τον Τσίπρα για “κάλπικα κόλπα με την ένταση”, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία του τότε Πρωθυπουργού “ΚΥΣΕΑ για το Θεαθήναι”!

Η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος έκανε λόγο για “επικίνδυνα παιχνίδα από Τσίπρα με φόντο τις εκλογές”, ο δε Φιλελεύθερος για “φανφάρες Μαξίμου για τις τουρκικές απειλές”!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here