Αλγεινή εντύπωση προκαλεί έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» το οποίο αποκαλύπτει την πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης του Μητσοτάκη και στον τομέα της Υγείας, αφήνοντας τους ανασφάλιστους ασθενείς εκτός ΕΣΥ αλλά και εκτός ιδιωτικών κλινικών, με αφορμή τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού και τις κλιμακούμενες ανάγκες σε ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα εμπιστευτικό και επείγον έγγραφο του ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το οποίο ενημερώνει τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι θα διακομίζει σε ιδιωτικές κλινικές μόνο τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Λογικά, όλοι οι άλλοι, θα αφεθούν στην τύχη τους, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. 

«Μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Το έγγραφο έρχεται τη στιγμή που οι κλίνες ΜΕΘ γεμίζουν με περιστατικά κορονοϊού και και τα δημόσια νοσοκομεία αδειάζουν από ασθενείς άλλων νοσημάτων για να μετατραπούν σε κλινικές κορονοϊού. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι ιδιωτικές κλινικές θα δέχονται μόνο τους ασφαλισμένους -σύμφωνα πάντα με το επίμαχο έγγραφο- προκειμένου για να μη ζημιωθούν οι ιδιώτες και παράλληλα να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Άρα, τι θα συμβεί με όσους χρειάζονται ΜΕΘ και δεν είναι ασφαλισμένοι;

«Οι ανασφάλιστοι λοιπόν, στην «καλύτερη» περίπτωση θα μένουν στις υποστελεχωμένες, συγχωνευμένες και μετακινούμενες κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων, που μένουν με ακόμη λιγότερο προσωπικό λόγω των μετακινήσεων για τις ανάγκες της πανδημίας ή… θα πρέπει με κάποιο «μαγικό» τρόπο να πληρώσουν εξολοκλήρου από την τσέπη τους για μεταφορά και νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική», προσθέτει το δημοσίευμα.

«Και αυτή η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η ζωή των ασθενών μπαίνει στην επικίνδυνη ζυγαριά «κόστους – οφέλους», πάνω στην οποία στηρίζεται το σάπιο σύστημα που υπερασπίζονται όλοι οι υπέρμαχοι της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας», καταλήγει.

Δείτε το σχετικό έγγραφο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here