Κυβερνητικό αλαλούμ (και) με την παροχή μασκών σε μαθητές – εκπαιδευτικούς

1
267

Σε μία ακόμη θεαματική κωλοτούμπα αναγκάστηκε η κυβέρνηση, αυτή τη φορά στο κρίσιμο ζήτημα της δωρεάν παροχής μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Υπό την πίεση της πλειοψηφίας των γονιών που διαμαρτύρονταν για το νέο κόστος που πρέπει να επωμιστούν αλλά και υπό την πίεση της αυξητικής τάσης που παρουσιάζει το πλήθος των γονιών που δεν θέλουν να φορούν μάσκα τα παιδιά τους, η κυβέρνηση -έστω και αργά- αντιλήφθηκε τα αδιέξοδα που θα δημιουργούνταν.

Στις πιέσεις αυτές προστέθηκε, από το βράδυ της Πέμπτης, η ανακοίνωση του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, με την οποία αποφασίστηκε η προμήθεια επαρκούς ποσότητας μασκών για το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων του δήμου.
Κίνηση που αν μη τι άλλο θα έβρισκε αρκετούς μιμητές στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αδειάζοντας εμφατικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ακόμη όμως και σε αυτήν την κυβίστηση δεν λείπουν τα ευτράπελα. Μόλις προχθές, Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020, η ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας δήλωνε ότι «η μάσκα είναι προσωπικό εργαλείο – ένα προσωπικό είδος» και άρα θα πρέπει το κόστος να το επωμιστούν οι γονείς.

Σήμερα, Παρασκευή οι παλινωδίες και η διγλωσσία των Υπουργών χτύπησαν κόκκινο: Καθώς, την ώρα που η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (κατά τη διάρκεια συνέντευξης) δήλωνε πως δεν θα δοθούν δωρεάν μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς -επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα περί «προσωπικού είδους»- ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος την άδειαζε μεγαλοπρεπώς, δηλώνοντας ότι υπάρχει κονδύλι ύψους 5,2 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, μέσω των Δήμων!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here