«Κομψή» η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ακόμα πιο κομψός ο…λογαριασμός

0
1470

Σε κακόγουστο αστείο, αλλά και ενδεικτικό της ολοκληρωτικής αντίληψης που διέπει το Μαξίμου, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, έχουν εξελιχθεί τα δημοσιεύματα που μας…ενημερώνουν για το πόσο κομψή είναι η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Από την επόμενη μέρα της νίκης της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2019 παρακολουθούμε (κυρίως) μέσω των φιλοκυβερνητικών «ενημερωτικών» ιστοσελίδων, «ρεπορτάζ» που αφορούν την εμφάνιση της κα Γκραμπόφκσι στις κοινές εμφανίσεις της με τον σύζυγό της και Πρωθυπουργό της χώρας, θυμίζοντας περιγραφές βασιλικού ζεύγους.

Αν δει κανείς πιο προσεκτικά τα δημοσιεύματα, θα παρατηρήσει τα εξής:

α) Οι αναφορές δεν έχουν να κάνουν με τις εμφανίσεις της συζύγου του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια εξόδων αναψυχής, αλλά κατά τη διάρκεια επίσημων συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Πρωθυπουργού της ελληνικής δημοκρατίας. Και αυτό έχει τη σημασία του.

β) Τα…ρεπορτάζ είναι ακριβώς τα ίδια, ανεξάρτητα του μέσου που (δέχεται) να τα δημοσιεύσει. Γεγονός που σημαίνει ότι προέρχονται από κοινή πηγή -δηλαδή από το Μαξίμου.

Και πάμε τώρα στο δια ταύτα.

Ο Φώτης Καρύδας, για όσους δεν το γνωρίζουν, ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2019 στο βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών με τη ΝΔ. Παρά την προώθηση από σειρά ΜΜΕ και τη πολύ συχνή παρουσία του στα τηλεοπτικά πάνελ, τελικά κατέληξε 14ος στους 19, με κάτι περισσότερο από 10 χιλιάδες ψήφους.

Αλλά, καθώς φαίνεται, κανείς άριστος δεν πάει χαμένος με αυτή τη κυβέρνηση.

Αντιγράφουμε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας documento την είδηση που δημοσιεύθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019 και μέχρι σήμερα δεν έχουμε αντιληφθεί να έχει διαψευστεί: «Στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου προσλήφθηκε πριν από λίγο καιρό ο καλός συνάδελφος Φώτης Καρύδας (που ήταν και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ). Αρμοδιότητά του να προωθεί στα μέσα ενημέρωσης ειδήσεις και παραπολιτικά που αφορούν τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Όχι τις πολιτικές της δραστηριότητες –αυτές μαθαίνονται από άλλα κανάλια– αλλά το lifestyle της ως πρωθυπουργικής συζύγου. Έτσι μάθαμε από τον καλό Φώτη ότι το (τιρκουάζ ή πράσινο;) φόρεμα που φορούσε η κ. Γκραμπόφσκι δίπλα στο ζεύγος Σι Τζινπίνγκ ήταν από κινεζικό μετάξι που είχε ραφτεί στην Κίνα. Ε δεν είναι και λίγο…»

Οπότε, καλό είναι να γελάμε (ή μήπως να κλαίμε με την κατάντια των ΜΜΕ;) αλλά επίσης καλό είναι να γνωρίζουμε ότι η διαφήμιση της συζύγου του Πρωθυπουργού κοστίζει ακριβά στους φορολογούμενους.

«Κομψή» η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι λοιπόν, ακόμα πιο κομψός ο…λογαριασμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here