Τον αποτροπιασμό τους αλλά και με αρκετό τρολάρισμα περιλαμβάνει ο σχολιασμός των πολιτών μέσω των social media για την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022, ο Μητσοτάκης στα πλαίσια της 86ης ΔΕΘ.

Σε μια ανατριχιαστική διαδικασία, που συναντά κάποιος σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, οι επιτελείς του Μαξίμου είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια για να μην εκτεθεί ο…Μωυσής Πρωθυπουργός μας.

Η συνέντευξη τύπου – ντροπή για την ελευθερία του τύπου στη χώρα μας και για τους ίδιους τους δημοσιογράφους και το λειτούργημα που -υποτίθεται- οφείλουν να επιτελούν, διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες. Ωστόσο, ερωτήσεις επί των σημαντικών προκλήσεων που καλείται η χώρα και οι πολίτες να αντιμετωπίσουν τους επόμενες μήνες, δεν τέθηκαν.

Πέρασαν σχεδόν δύο ώρες μέχρι να δοθεί ερώτηση σε μη φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης ενώ δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν ερωτήσεις ακόμη και από ουσιαστικά ανύπαρκτες ιστοσελίδες αλλά όχι στις εφημερίδες «Documento» και «Δημοκρατία».

Από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της στημένης συνέντευξης τύπου ήταν όταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ -ένας από τους πολλούς που ρώτησαν εκπροσωπώντας ιδιωτικά μέσα- Κ. Παπαχλιμίντζος (ο εν λόγω παρουσιάστηκε ως δημοσιογράφος των «Παραπολιτικών»…) ρώτησε για το δημογραφικό με το σκηνικό να κατακλύζεται από φωτογραφίες οικογενειών καθώς ο Μητσοτάκης απαντούσε. Μέγα τύχη για το επιτελείο του Μαξίμου.

Ποιες υποκλοπές; Ποιος είναι ο Σπίρτζης;

Στο ίδιο ζοφερό για τη δημοκρατία μας σκηνικό είδαμε να εξελίσσεται η συνέντευξη τύπου και για το μείζον ζήτημα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων. Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι δεν έδειξαν να έχουν και ιδιαίτερη ζέση για απαντήσεις και διευκρινήσεις -ούτε καν για τους συναδέλφους τους!. Ενώ όταν αυτό συνέβη από την ερώτηση του απεσταλμένου της «Αυγής», ο Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, συνεχίζοντας στο δρόμο της συγκάλυψης και της συσκότισης.

«Είναι ντροπή!» φωνάζουν οι πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δείτε κάποιες από τις αντιδράσεις του στο twitter:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here