Α. Διαμαντοπούλου: Από το διορισμό στη Νομαρχία, υποψήφια για Πρόεδρος του ΟΟΣΑ

0
484

Με θυμηδία αλλά και με εσωκομματικά χτύπημα αντιμετωπίζεται η ανακοίνωση της επιλογής του Μητσοτάκη για την Προεδρία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η Άννα Διαμαντοπούλου, το όνομα της οποίας είχε έρθει πρόσφατα στο προσκήνιο ως μία από τις πιθανές προτάσεις που είχε ο σημερινός Πρωθυπουργός για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τελικά επιλέχθηκε για ένα Διεθνή Οργανισμό.

Η πορεία της Διαμαντοπούλου, βαδίζει στον ίδιο δρόμο με τον Μητσοτάκη. Διορισμοί σε κρατικές θέσεις από νεαρή ηλικία, και αργότερα απευθείας από το κομματικό κράτος -τότε του ΠΑΣΟΚ, σήμερα της ΝΔ- βουλευτής, Υπουργός, Επίτροπος στην ΕΕ.

Η…καριέρα της Διαμαντοπούλου

Το 1985, σε ηλικία μόλις 26 ετών διορίζεται από το ΠΑΣΟΚ Νομάρχης Καστοριάς, θέση που διατηρεί για σχεδόν ένα έτος. Το 1986 διορίζεται Γενική Γραμματέας Κατάρτισης και αργότερα Νεότητας, αναλαμβάνοντας επίσης Πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, πόστο που διατήρησε μέχρι το 1993 οπότε και ανέλαβε Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας.

Το 1996, χρονιά που εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ήδη η Διαμαντοπούλου βρίσκεται στα 37, έχοντας να επιδείξει σε επαγγελματικό επίπεδο μονάχα διορισμούς σε κρατικές θέσεις!

Η εκλογή της στο κοινοβούλιο ανοίγει την πόρτα για την Υπουργοποίησή της, αναλαμβάνοντας Υφυπουργός Ανάπτυξης με ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις και τη βιομηχανική αναδιάρθρωση. Έμεινε στη θέση αυτή μέχρι την επιλογή της ως Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αρμοδιότητα τα θέματα απασχόλησης και κοινωνικών θεμάτων, την περίοδο 1999-2004.

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, το 2004, εκλέγεται ξανά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 επανεκλέχθηκε βουλευτής Α΄ Αθήνας και στις 7 Οκτωβρίου ορκίστηκε Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, θέση που διατήρησε και στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου το 2011.

Λόγω του ανασχηματισμό που προκάλεσε η παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή, ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στις 7 Μαρτίου 2012.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 και βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής. Από τότε μπορεί οι δημόσιες παρεμβάσεις της να μειώθηκαν, ωστόσο, σε αρκετές από αυτές που αφορούσαν κυρίως τα θέματα της Παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας,

Αυτό είναι λοιπόν το βιογραφικό της Διαμαντοπούλου, της επιλογής δηλαδή του…άριστου Μητσοτάκη για τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here