Υποχρεωτικές υπερωρίες χωρίς αμοιβή για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού!

0
591

Το νέο μνημόνιο που έχει αρχίσει ήδη να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ, ξεδιπλώνεται μέσα από τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας, στοχεύοντας πλέον ακόμα και τους εργαζόμενους που αναγκαστικά τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω της πανδημίας!

Όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή, ο εργαζόμενος που μπαίνει σε προληπτική καραντίνα για 7 ή 14 ημέρες, όπως απαιτεί ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να προστατευτεί ο ίδιος και οι συνάδελφοί του από πιθανή έκθεση σε κίνδυνο λόγω του κορωνοϊού, θα λαμβάνει κανονικά τον μισθό του και θα καλύπτονται οι εισφορές του από τον εργοδότη.

Με τη λήξη όμως της αναγκαστικής απουσίας από την εργασία, ο εργαζόμενος θα πρέπει να αναπληρώνει τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της καραντίνας, εφόσον δεν είναι εφικτή η λύση της τηλεργασίας.

Η αναπλήρωση θα πρέπει να γίνει εντός 4 μηνών και έως τα τέλη του 2020, με επιπλέον απασχόληση έως και 3 ώρες ημερησίως, πέραν του ημερήσιου ωραρίου του μισθωτού.

Η επιπλέον αυτή εργασία δεν θα αμείβεται ως υπερεργασία ή υπερωρία, γεγονός που σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν δικαιούται κατά τον χρόνο αναπλήρωσης της απουσίας του από την εργασία καμία προσαύξηση ή αμοιβή για πρόσθετη εργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here