Ήταν Φεβρουάριος του 2019, σε μια από τις πολλές συζητήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στη Βουλή για το Σκοπιανό/Μακεδονικό και εν τέλει για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν ο αρχηγός -τότε- της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τους 40 θανάτους λόγω της εποχικής γρίπης.

«Πριν μιλήσω για το θέμα της σημερινής συνεδρίασης, και μιας και βλέπω στην αίθουσα τον Υπουργό Υγείας, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα θέμα της επικαιρότητας που προκαλεί σοβαρότατη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία: 40 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες νοσηλεύονται -πολλοί στην εντατική-, και πολλοί περισσότεροι νοσούν από τον ιό της γρίπης. Λυπάμαι, κ. Υπουργέ, αλλά αυτό είναι γεγονός απαράδεκτο στον 21ο αιώνα και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση -δυστυχώς- δεν αντιμετώπισε εγκαίρως αυτή την υπόγεια, την αντι-επιστημονική φημολογία, του αντιεμβολιασμού», δήλωνε από το βήμα της Βουλής ο Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι δεν υπήρχε επάρκεια σε ΜΕΘ και ότι οι ΤΟΜΥ -μια μεταρρύθμιση της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- είχαν καταρρεύσει: «Δεν προχώρησε ούτε στην σωστή ενημέρωση του κοινού ούτε στον γρήγορο εφοδιασμό των φαρμακείων, ενώ πολλά κρεβάτια στις εντατικές -δυστυχώς- παραμένουν κλειστά. Η πρωτοβάθμια φροντίδα, η τόσο πολυδιαφημισμένη από εσάς μεταρρύθμιση των ΤΟΜΥ, στην πραγματικότητα δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα σύστημα το οποίο καταρρέει. Είμαι υποχρεωμένος, κ. Υπουργέ να τα επισημάνω όλα αυτά. Και περιμένουμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί, επιτέλους, στα στοιχειώδη καθήκοντά της και έστω και σήμερα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα».

Αυτά δήλωνε ο Μητσοτάκης, χωρίς καρέκλα, για τα 40 θύματα από την εποχική γρίπη.
Αλήθεια, αν δεν είχε σήμερα την καρεκλά του Πρωθυπουργού, τι θα δήλωνε με 33.111 θύματα λόγω ελλείψεων σε ΜΕΘ, όπως αποκάλυψε η μελέτη Λύτρα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here