Την κορύφωση της κοροϊδίας του ελληνικού λαού από τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ παρακολουθούμε, τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας στην Αθήνα.

Η ΝΔ, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού έσπειρε το μίσος στον ελληνικό λαό, αφού δίχασε την ελληνική κοινωνία, αφού κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση για “ανταλλάγματα”, τελικά, αποδεικνύεται ότι όχι μόνο τιμά τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά κάνει και ό,τι περνά από το χέρι της για την περαιτέρω εφαρμογή της!

Ο Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στο Euronews, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για στενότερη συνεργασία, κυρίως στον οικονομικό τομέα.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει από όταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία.»

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Ζάεφ σημείωσε: «Έχουμε επικοινωνήσει μερικές φορές για να ανταλλάξουμε απόψεις, κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν η εποχή που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητούσε για τη Βόρεια Μακεδονία και ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν πολύ θετικός. Επικοινωνήσαμε επίσης όταν ελήφθησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και μου εξήγησε ότι η επιστημονική επιτροπή της Ελλάδας είναι αυστηρή, ότι δεν ήταν πολιτικά τα μέτρα που ελήφθησαν».

Προφανώς και οι δηλώσεις Ζάεφ, δίνουν ένα δυνατό χαστούκι στην πατριδοκάπηλη ΝΔ και προσωπικά στον Μητσοτάκη. Διότι ήταν ο ίδιος που ακολούθησε και τελικά καβάλησε το ακροδεξιό ρεύμα του κόμματός του, υπονομεύοντας το εθνικό συμφέρον.

“Δεσμεύτηκα, όμως, και ότι θα μείνω σταθερός στο εθνικό καθήκον: Το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να το απεμπολήσω”, δήλωνε, μεταξύ άλλων, στις 25 Ιανουαρίου 2019 ο πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών “επιζήμια” για τα εθνικά συμφέροντα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here