Την οριακή και επικίνδυνη κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ περιέγραψε ο πρόεδρος των Γιατρών, Θανάσης Σιούλης, καταγγέλλοντας ότι έχουν απομείνει μόλις 4 κρεββάτια εντατικής θεραπείας!

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Σιούλης, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ περίπου 100 ασθενείς με κορωνοϊό σε απλούς θαλάμους και 21 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, αγγίζοντας ουσιαστικά την «οροφή» των 25 κλινών.

Εξέφρασε την ανησυχία του διότι αν επιδεινωθεί η κατάσταση ασθενών που σήμερα είναι σε απλούς θαλάμους τότε θα γεμίσουν τα κρεβάτια ΜΕΘ και θα γίνει αναγκαστικά διασωλήνωση σε κοινό θάλαμο όπου ο ασθενής θα είναι υπό επιτήρηση μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τον κ. Σιούλη οι υγειονομικοί εργάζονται σε «συνθήκες πολέμου» και -όπως όλα δείχνουν- «θα αντιμετωπίσουμε τραγικές καταστάσεις τις επόμενες μέρες».

Ο κ. Σιούλης αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις προσωπικού, κυρίως, δε γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ενώ κατήγγειλε ευθέως το Υπουργείο Υγείας και τον Β. Κικίλια σχετικά με τις ανακοινώσεις για νέες κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για… βαφτίσια κλινών που οδηγούν στον αποκλεισμό από το ΕΣΥ ασθενών με άλλα νοσήματα, αλλά και για τη χτεσινή επίσκεψη του Υπουργού σε νοσοκομεία της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here