Τα αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην οικονομία αποτυπώνουν το σύνολο των διεθνών οίκων αλλά και η ευρωπαϊκή επιτροπή για το 2020.

Η Ελλάδα κατατάσσεται πρωταθλήτρια στην ΕΕ τόσο στο βάθος της ύφεσης, όσο και στο ποσοστό της ανεργίας και στο ύψος του χρέος σε ποσοστό του ΑΕΠ, αριθμοί που θυμίζουν έντονα μνήμες από την περίοδο 2010-2014.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η ύφεση στην Ελλάδα θα φτάσει για φέτος το 9,7%, η ανεργία στο 20% και το χρέος στο 196,5% του ΑΕΠ.

Οι δυσμενείς προβλέψεις για το έτος που διανύουμε δεν ήταν νομοτέλεια. Αλλά αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ είδε τη νέα οικονομική κρίση που ερχόταν ως ευκαιρία για μια συνολική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και του κόσμου των επιχειρήσεων. Οι απολύσεις, θα φέρουν νέες μειώσεις στους μισθούς, περισσότερη δουλειά για μικρότερους μισθούς, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητα».

Επίσης, τα λουκέτα και η υποτίμηση της αξίας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θα αποτελέσει την τέλεια ευκαιρία για την εξαγορά τους από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Και όλα αυτά -που ήδη συμβαίνουν- στην Ελλάδα του Μητσοτάκη, η κυβέρνηση του οποίου κέρδισε τις εκλογές για να πετύχει ανάπτυξη 4% (προ πανδημίας είχε ήδη μειωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης κάτω από 2%) και «περισσότερες και καλύτερες δουλειές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here