Σε μια ξεκάθαρη ομολογία για τη δράση του Oruc Reis προχώρησε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος. Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open, και ερωτηθείς σχετικά με τη δραστηριότητα του τουρκικού σεισμογραφικού, παραδέχτηκε ότι το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας!

«Έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε», ανέφερε ο κ. Διακόπουλος.

Εξήγησε ακόμη ότι τις πρώτες ημέρες δεν είχε απλώσει καλώδια, ωστόσο τις επόμενες ημέρες, το πλοίο πραγματοποίησε έρευνες στο βυθό, «μαρκάροντας», όπως είπε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, την περιοχή του.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και εάν έχει πραγματοποιήσει έρευνες, ο κ. Διακόπουλος απάντησε:
«Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες, για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς “το σηκώσαμε” το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή “σηκώθηκε” λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: “μαρκάρει” την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».

Με αυτή την αποκάλυψη ο κ. Διακόπουλος κατέρριψε με εκκωφαντικό τρόπο την επιχειρηματολογία που είχε αναπτύξει το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, διαρρέοντας ότι το Oruc Reis δεν μπορούσε να προχωρήσει τη διαδικασία των ερευνών γιατί τα ελληνικά πλοία έκαναν….θόρυβο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here