Νοσοκομειακοί Γιατροί: Η κυβέρνηση από τη μία μας «χειροκροτάει από τα μπαλκόνια» και από την άλλη δεν αποπληρώνει τα δεδουλευμένα

0
120

Ακόμα μία διάσταση της ανάλγητης και επικίνδυνης κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί η νέα καταγγελία που βλέπει σήμερα, Τρίτη, το φως της δημοσιότητας, καθώς, όπως αποκαλύπτει η ΟΕΝΓΕ, οι δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες των νοσοκομειακών γιατρών παραμένουν απλήρωτες εδώ και μήνες!

Δεν φτάνει λοιπόν που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενίσχυσε τις δομές της δημόσιας Υγείας, δεν φτάνει που δεν δημιούργησε νέες ΜΕΘ και δεν προχώρησε σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, άφησε και απλήρωτες τις επιπρόσθετες ώρες εργασίας των γιατρών, εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με ημερομηνία την 3η Οκτωβρίου 2020, γνωστοποιείται προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας, ότι η κυβέρνησή τους δεν έχει υλοποιήσει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει το πράσινο φως σε ένα αυτονόητο ζήτημα – αυτό της αποπληρωμής τους.

«Πραγματικά είναι αδιανόητο να πρέπει κάθε φορά να παρεμβαίνουμε για το αυτονόητο», σημειώνει η ΟΕΓΝΕ καταγγέλλοντας την υποκρισία της κυβέρνησης: «Είναι χαρακτηριστικό δείγμα για το πόσο υποκριτική είναι η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους Νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς λειτουργούς της δημόσιας υγείας. Από τη μία μας “χειροκροτάει από τα μπαλκόνια” και από την άλλη δεν φροντίζει για το αυτονόητο, δηλαδή την αποπληρωμή εδώ και μήνες δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here