Εφτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 11 Ιουνίου από το μαύρο στην ΕΡΤ που έριξε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αλλά και πέντε χρόνια από την επαναλειτουργία της μετά από απόφαση της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μαύρο στην ΕΡΤ, ήταν ίσως από τις πιο μοιραίες επιλογές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, κινητοποιώντας εκατομμύρια πολιτών ανά την Ελλάδα, προκάλεσε σοβαρότατους τριγμούς στη κυβερνητική πλειοψηφία με την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ ανέδειξε σε όλο τον κόσμο τις ολοκληρωτικές αντιλήψεις του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Η ανακοίνωση -με περισσή ψυχραιμία- από τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου περί της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ στο όνομα της «κακοδιαχείρησης και της σπατάλης» ακόμα στοιχειώνει τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες. Ο ίδιος άλλωστε, μερικά χρόνια νωρίτερα, με τη ΝΔ στην αντιπολίτευση, δήλωνε εν μέσω κινητοποιήσεων ότι η απαξίωση και η συρρίκνωση της ΕΡΤ είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here