Σε μία ακόμη προκλητική τοποθέτηση, δείχνοντας αυτή τη φορά με το δάχτυλο τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, προχώρησε προχθές, Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή, ο Γεωργιάδης δεν δίστασε να επιρρίψει τις ευθύνες για τη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η πόλη -αλλά και το σύνολο της βόρειας Ελλάδας- με τη διασπορά της πανδημίας στον «χαρακτήρα των Θεσσαλονικέων»!

«Εάν τηρούντο τα μέτρα δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Ο λόγος ο κυριότερος που φτάσαμε εδώ είναι γιατί δεν τηρήθηκαν επαρκώς τα μέτρα», ήταν η αρχική τοποθέτησή του, ξεχνώντας φυσικά και πάλι τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί τα μέτρα τηρήθηκαν στην Αθήνα κι όχι στη Θεσσαλονίκη, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «είναι και θέμα του χαρακτήρα του κόσμου καμιά φορά…»

«Όταν πήγα στην ΔΕΘ με τον κ. Μητσοτάκη», συνέχισε ο ίδιος, στην προσπάθεια να επιχειρηματολογήσει για τον…χαρακτήρα των Θεσσαλονικέων, «θυμάμαι τον εαυτό μου που προσκλήθηκα σε ένα εστιατόριο το βράδυ, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού και ήταν κάποιοι βουλευτές, με είχαν καλέσει σ’ ένα τραπέζι σ’ ένα εστιατόριο. Όταν έμπαινα μέσα στο εστιατόριο ήρθε ο ιδιόκτητής να με καλέσει με χαρά, που πήγε εκεί ο Υπουργός στο εστιατόριο, εγώ είδα ξαφνικά σκηνές, ο ένας πάνω στον άλλον, όχι σα να μην υπάρχει Covid, σα να μην υπάρχει τίποτα. Σοκαρισμένος του λέω “άνθρωπέ μου πρέπει να σου κλείσουν το μαγαζί, γιατί είστε έτσι;” Περίπου γελώντας αυτός μου λέει, “μα έτσι όλοι είμαστε εδώ”. Και σηκώθηκα κι έφυγα και μάλιστα ειδοποίησα την υπηρεσία λέγοντας, “ρε παιδιά κάνετε ελέγχους στη Θεσσαλονίκη”; Ο ένας πάνω στον άλλον κι ήμασταν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, ζούσανε σα να μην υπάρχει Covid. Δεν πίστευαν ότι υπάρχει ο ιός, φαντάζομαι, το πιο πιθανό».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here