Από το «μεθοδικό άνοιγμα του τουρισμού» του Μητσοτάκη στην ταξιδιωτική οδηγία Βρετανίας και Ολλανδίας

1
511

Παταγώδης είναι η διάψευση του αφηγήματος που προσπαθεί να οικοδομήσει η σημερινή κυβέρνηση για το…άρτιο άνοιγμα του τουρισμού, μετά τις σημερινές αποφάσεις χωρών της Ευρώπης με τις οποίες καλούν τους τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα να μπουν σε καραντίνα, επιστρέφοντας στην πατρίδα τους.

Μόλις χθες, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης εξήρε την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνησή του κάνοντας λόγο για «μεθοδικό άνοιγμα του τουρισμού», ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι «ήμασταν έτοιμοι με έναν μηχανισμό ελέγχου και ιχνηλάτησης».

Αν και τα στοιχεία, δηλαδή η αύξηση των κρουσμάτων, δεν τον επιβεβαιώνουν, ο ίδιος συνέχισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «πρωτοποριακό το σύστημα που δημιουργήσαμε», τόσο πρωτοποριακό που «το έχουμε εξάγει ως τεχνογνωσία σε άλλες χώρες» καθώς «καθορίζει, με έναν έξυπνο αλγόριθμο, πόσα είναι τα αναγκαία τεστ ανά πύλη εισόδου».

Αφού λοιπόν ο Μητσοτάκης αποθέωσε τον ίδιο και την κυβέρνησή του, σήμερα, μερικές ώρες μετά, οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ολλανδίας, τοποθετούν τους τουρίστες που επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά, στην πορτοκαλί λίστα. Μία κίνηση που ουσιαστικά αποθαρρύνει τους πολίτες να τα επισκεφθούν, λόγω της αύξησης της διασποράς του κορωνοϊού.

Η οδηγία μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα, Τρίτη, και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα μέρες, ενώ καλούνται όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα σχετικά με την Covid-19, όπως πυρετός, δύσπνοια, βήχας και συνάχι να επικοινωνούν με τις υγειονομικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, αντίστοιχη οδηγία ανακοινώθηκε και από τη Βρετανία, με την απόφαση να επιβάλλει καραντίνα διάρκειας 14 ημερών σε όσους τουρίστες επιστρέφουν στη χώρα από επτά ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, αυτά τα νησιά είναι η Μύκονος, η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος.

Σημειώνεται ότι η Ουαλία έχει ήδη επιβάλλει 14ημερη καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από έξι ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα την Κρήτη την Ζάκυνθο, τη Μύκονο, τη Λέσβο, την Πάρο και την Αντίπαρο.

Παράλληλα, και η Σκωτία υιοθέτησε μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19 που εντόπισε σε πτήσεις από τη χώρα μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here