Μυκήνες και δελτία ειδήσεων: Η λίστα Πέτσα έπιασε τόπο

3
1696

Στο δρόμο της απόκρυψης αλλά και της αντιστροφής της πραγματικότητας, συνέχισαν να βαδίζουν τα ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να τιμήσουν τη λίστα Πέτσα και να μην προκαλέσουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την πυρκαγιά στις Μυκήνες.

Η χθεσινή πολλή δυσάρεστη εξέλιξη με την φωτιά να φτάνει μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες, ουσιαστικά θάφτηκε από το σύνολο των κεντρικών δελτίων ειδήσεων.

Για να γίνει αντιληπτή η μεθόδευση και η προσπάθεια απόκρυψης της πραγματικότητας, παραθέτουμε αναλυτικά το χρονικό διάστημα που μεταδόθηκε η είδηση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Πρώτο με διαφορά το δελτίο ειδήσεων του Open, στο οποίο απουσίαζε παντελώς κάθε αναφορά στο θέμα της πυρκαγιάς! Φαίνεται πως τα 52 λεπτά διάρκειας του δελτίου ειδήσεων δεν ήταν αρκετά για να χωρέσουν μια τόσο σοβαρή -και προ ωρών σε εξέλιξη- είδηση.

ΣΚΑΙ: 51 λεπτά (δηλαδή 9 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση) χρειάστηκαν να περιμένουν οι τηλεθεατές του κεντρικού δελτίου ειδήσεων για να…ενημερωθούν σχετικά με την φωτιά στις Μυκήνες.

Alpha και ΕΡΤ: Στον πάτο τις αξιολόγησης βρέθηκε η είδηση τόσο για το δελτίο ειδήσεων του Alpha (με ώρα έναρξης τις 19:00) όσο και της ΕΡΤ (με ώρα έναρξης τις 21:00), καθώς χρειάστηκαν 41 λεπτά για να αναφερθούν στο θέμα.

ANT1: Μισή ώρα μετά την έναρξη του δελτίου ειδήσεων επέλεξε να μεταδώσει την είδηση το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Mega: 26 λεπτά από την έναρξη του δελτίου ειδήσεων μετέδωσε την είδηση ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Star: Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star ήταν το μοναδικό που -σε ένα βαθμό τουλάχιστον- έσωσε τα προσχήματα. Με ώρα έναρξης της 19:47, το θέμα τις φωτιάς στις Μυκήνες μεταδόθηκε στις 20:05, δηλαδή περίπου 18 λεπτά μετά την πρώτη είδηση.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here