Η προβληματική σχέση του πρωθυπουργού με την πραγματικότητα που βιώνουν οι Ελληνες πολίτες έχει γίνει εμφανής από τις «ανέμελες αστοχίες» του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την επιμονή του να «αντιδρά» και να επαναστατεί στις εντολές που δίνει ο ίδιος, με υψωμένο το δάχτυλο, στους «εσώκλειστους» αυτής της χώρας.

Αλλεπάλληλες αποδείξεις ότι ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα έχουν καταφτάσει από τα… βουνά της χώρας, από τα νησιά, όπου ευωχείται, μετά φίλων και γνωστών, με τις τσαμπούνες να αντηχούν. Πάρνηθα και Ικαρία έχουν αποδείξει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτουργεί σε μια δική του πραγματικότητα, διαφορετική από των υπόλοιπων πολιτών.

Η φωτογραφία του πρωθυπουργού να παίζει τένις, όπως αποτυπώθηκε από τον φακό της «δημοκρατίας», δεν δείχνει μια παράνομη πράξη. Δείχνει έλλειψη ενσυναίσθησης, γιατί τον παρουσιάζει την ώρα που οι υπηρεσίες των οποίων ηγείται ανακοινώνουν ότι οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα ξεπέρασαν τους 9.000, 93 είναι νεκροί και έχει σημειωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων.

Τρίτη 13 Απριλίου 2021, ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: «Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.033, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 301.103. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 93, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.054 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 802…»

Περίπου την ίδια ώρα (ο φακός τον… συνέλαβε στις 18.00) ο πρωθυπουργός της ίδιας χώρας ασκείται στον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αθηνών, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο Ζάππειο, παίζοντας τένις. Αγαπημένη και καθημερινή, όπως όλοι ομολογούν, η συνήθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και καθόλου παράνομη, καθώς το τένις είναι ένα άθλημα που επιτρέπεται κατά το διάστημα της εξάμηνης και παρατεταμένης απαγόρευσης των πάντων.

Νόμιμο είναι, αλλά κατά πόσο είναι και προκλητικό για τους πολίτες τη συγκεκριμένη και φορτισμένη χρονική περίοδο είναι θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Η απάντηση σε όσους σπεύσουν να δικαιολογήσουν την «άθληση και την αποφόρτιση από την πίεση των προβλημάτων» είναι ότι η αποφόρτιση ισχύει για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους πρωθυπουργούς. Ίσως και λιγότερο γι’ αυτούς.

Χθες δεν επισκεφθήκαμε τον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Αθηνών για να δούμε τον πρωθυπουργό, αλλά τον ενημερώνουμε ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.089 νέα κρούσματα, 81 νεκρούς, 809 διασωληνωμένους, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.135 θάνατοι.

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here