Την επιμονή του στο σχέδιο των απολύσεων στο δημόσιο -που άλλωστε εφάρμοσε και ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης- εξέφραζε για μία ακόμα φορά ο Μητσοτάκης, σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο σημερινός Πρωθυπουργός δήλωνε πως «το κράτος πρέπει να μικρύνει», υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι θα πρέπει να απολυθούν εργαζόμενοι ενώ δεν δίσταζε να υπεραμυνθεί της τροϊκανής πρότασης που είχε καταστεί ανενεργή από την τότε κυβέρνηση για τη διατήρηση του «κανόνα 1 προς 5», δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης επίσης, θεωρούσε ότι δεν θα πρέπει να γίνονται προσλήψεις συμβασιούχων, ανεξάρτητα των αναγκών ή/και του χρόνου που έχουν απασχοληθεί.

«Εγώ δεν έχω ταμπού, το κράτος πρέπει να μικρύνει», σημείωνε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα με τη συνέντευξη του Πρόεδρου της ΝΔ είχε υπογραφεί η πρόσληψη 196 ατόµων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για να καταλάβουμε όλοι τι θα είχε συμβεί αν η πανδημία χτυπούσε τη χώρα με τον Μητσοτάκη να είχε βρεθεί στη διακυβέρνηση της χώρας μερικούς μήνες νωρίτερα από την 8η Ιουλίου 2019. Έχοντας δηλαδή το χρόνο να εφαρμόσει τα σχέδιά του και στη δημόσια Υγεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here