Μόνο με οίκτο μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ της χώρας, που ακόμη και στη συγκλονιστική και σοκαριστική περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη επιχειρούν την υποβάθμιση του θέματος με ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα: Να μην συσχετιστεί ο απευθείας διορισμός του στο Εθνικό Θέατρο με την σημερινή κυβέρνηση και την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Κι αν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, υπό το βάρος της χιονοστιβάδας των αποκαλύψεων και των καταγγελιών, αναγκάστηκαν να μας ενημερώσουν για τον «γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό», δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη συντριπτική πλειοψηφία των κυριακάτικων φύλλων. Μια ματιά στα σημερινά πρωτοσέλιδα (21 Φεβρουαρίου 2021), αρκεί για να πείσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους.

Κορυφαίες εφημερίδες, με μεγάλη κυκλοφορία, αντί να ερευνούν και να αποκαλύπτουν, έχουν επιλέξει για βασικά θέματά τους οτιδήποτε άλλο εκτός από την υπόθεση Λιγνάδη! Είναι ανατριχιαστικό!

Εφημερίδα «Καθημερινή»

«Η “Μήδεια” και το χρονικό του “βραχυκυκλώματος”» είναι το κεντρικό θέμα της «Καθημερινής της Κυριακής» την ώρα που η κοινωνία βράζει και δεύτερο θέμα η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία! Το ζήτημα Λιγνάδη το βρίσκουμε στην αριστερή πλευρά της εφημερίδας, φανερά υποβαθμισμένο υπό τον γενικόλογο τίτλο «Τσουνάμι το ελληνικό #metoo στο θέατρο».

Εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Η εφημερίδα αναφέρει μεν το όνομα του Λιγνάδη, συνοδευόμενο από φωτογραφία, υπό τον τίτλο «Η βαριά σκιά από το σκοτεινό παρελθόν του». Το θέμα βρίσκεται σε ένα χτύπημα κάτω δεξιά στο πρωτοσέλιδο καθώς η διεύθυνση της εφημερίδας έκρινε ως πιο σοβαρά ζητήματα από τις υποθέσεις παιδεραστίας και τη σωρεία καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, το σχέδιο για την επιστροφή των τουριστών το καλοκαίρι!

Εφημερίδα «Το Βήμα»

Εδώ κι αν έχει γίνει καλή δουλειά. Κεντρικό θέμα τα εξοπλιστικά, δεύτερο θέμα τα εμβόλια, τρίτο θέμα η «Μήδεια» και κάπου στο μέσον της εφημερίδας ένας καλά κρυμμένος τίτλος που μας πληροφορεί ότι υπάρχουν «ραγδαίες εξελίξεις με το ελληνικό #metoo» ενώ η αποκαλυπτική δημοσιογραφία μας παραθέτει και τη δήλωση της Μενδώνη περί «επικίνδυνου Λιγνάδη».

Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Εδώ κι αν χρειάζεται μεγεθυντικός φακός για να εντοπίσεις το θέμα. Πρώτο θέμα η πιθανή παράταση του lockdown, δεύτερο θέμα «η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων» τρίτο θέμα το Μάτι! Το ζήτημα Λιγνάδη απασχολεί την εφημερίδα με ένα χτύπημα πολύ μικρότερο από την προσφορά της εφημερίδας με ένα σετ 7 μασκών.

Εφημερίδα «Βραδυνή»

Φυσικά ούτε η η «Βραδυνή» θεώρησε ότι η υπόθεση Λιγνάδη και συνολικά οι καταγγελίες αποτελούν πρώτο θέμα για την εφημερίδα. Βασικό θέμα τα «αναδρομικά για τους συνταξιούχους που έρχονται, δεύτερο θέμα «τα νέα ενοίκια της πανδημίας» και στο μέσον του πρωτοσέλιδο η φωτογραφία της Μενδώνη με τη σχετική δήλωσή της περί «επικίνδυνου Λιγνάδη»! Αυτό και μόνο για το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here