«Παροχολογία» η μετά από 10 χρόνια αύξηση του κατώτατου μισθού, η θέση της εφημερίδας «Τα Νέα»

0
290

Ήταν 28 Ιανουαρίου 2019 όταν η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωνε, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 10 χρόνια, την κατάργηση του ντροπιαστικού για τους νέους εργαζόμενους υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, ανακοινώθηκε η αναδιαμόρφωση του κατώτατου μισθού από τον Φεβρουάριο του 2019 στα 650 ευρώ τόσο για τους μισθωτούς που λάμβαναν μέχρι τότε τον υποκατώτο μισθό των 510 ευρώ, όσο και για τους μισθωτούς του κατώτατου των 586 ευρώ.

Μετά από χρόνια, η λέξη «αύξηση» αφορούσε τουλάχιστον 600.000 ε εργαζόμενους αλλά και 280.000 που επηρεάζονταν εμμέσως από την αύξηση επιδομάτων, που είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό.

Ο περιορισμός των ανισοτήτων, το «φως στο τούνελ» που περίμεναν οι πολίτες για χρόνια στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, άρχιζε να φαίνεται καθαρά στον ορίζοντα.

Αυτό που αξίζει να δούμε είναι το πρωτοσέλιδο της επόμενης ημέρας, 29 Ιανουαρίου του 2019, δηλαδή σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια.

Πως λοιπόν αποτύπωσε τις ενθαρρυντικές ειδήσεις η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ»;
Τίτλος: «Ντόμινο παροχών για σωσίβιο στις κάλπες».
Η εφημερίδα λοιπόν αντιλαμβανόταν το ουσιαστικό βήμα μπροστά, αφήνοντας πίσω τα μνημόνια, τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, ως «παροχολογία». Και όχι μόνο αυτό.

Στους τέσσερις «υπότιτλους» στο εν λόγω πρωτοσέλιδο, η εφημερίδα έκανε λόγο για «ανησυχία της αγοράς» και «κίνδυνο για τους νέους εργαζόμενους».

Δεν ξέρουμε πόσο επικίνδυνη θα ήταν για τους εργαζόμενους οι αυξήσεις στους μισθούς τους από την 1η Φεβρουαρίου 2019, όταν μάλιστα αποδείχτηκε ότι το μέτρο επέφερε τελικά αύξηση της αγοραστικής δύναμης και κατά συνέπεια μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ξέρουμε όμως ποιοι προπαγάνδιζαν και συνεχίζουν με μένος να το πράττουν ενάντια στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επιστρατεύοντας την αντιστροφή της πραγματικότητας και σωρεία fake news για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των εκδοτών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here