Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, στη Βουλή και ορίζει δικαστικό ακαταδίωκτο για τα μέλη των επιτροπών λοιμωξιολόγων.

Πρόκειται για εκπρόθεσμη τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που υπογράφεται από τον αρμόδιο Υπουργό Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και πολλά ακόμη μέλη της κυβέρνησης. Η τροπολογία ψηφίζεται σήμερα αφού κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα το άρθρο 4 της τροπολογίας ορίζει πως «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοίου Covid 19, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως ανω επιτροπών. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση».

Δείτε το επίμαχο άρθρο:

Ιδιαίτερα προβληματίζει η πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία τα μέλη των επιτροπών όχι απλά δεν διώκονται αλλά δεν μπορούν – όπως αναφέρεται – ούτε να εξεταστούν! Προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει αυτό σε περίπτωση που διενεργηθεί είτε εισαγγελική έρευνα, είτε μια πιθανή προανακριτική επιτροπή της Βουλής στο μέλλον. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό τα μέλη της επιτροπής να μην μπορούν καν να κληθούν ως μάρτυρες.

Πηγή: News247

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here