Σε ολική καταστροφή για την εικόνα που με τόσο κόπο προσπαθούν να οικοδομήσουν ΜΜΕ και επικοινωνιολόγοι εξελίσσεται η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Ικαρία το περασμένο Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021, καθώς εκτός από το γεγονός της νέα εξόδου του Πρωθυπουργού, της…υποδοχής του από τους κατοίκους και το κορωνο-γλέντι στην κατοικία του βουλευτή της ΝΔ, κ. Στεφανάδη, ακόμη μία καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά για την επίσκεψή του στο σχολείο στη Θύμαινα.

Όπως άλλωστε επισημάνθηκε και από αρκετούς πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του επέλεξαν να ανοίξουν το δημοτικό σχολείο της περιοχής, φέρνοντας και τους μαθητές, αν και Σάββατο, μόνο και μόνο για να υλοποιηθεί η φιέστα του Μητσοτάκη.

Με σχετική ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας και Φούρνων, καταγγέλλει την υποκρισία του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα που ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του υλοποιεί σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων, δείχνει δήθεν ενδιαφέρον για τους μαθητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Χθες (σ.σ.: προχτές), Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στη σύντομη παρουσία του στη Θύμαινα, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο της περιοχής. Για τις ανάγκες της φιέστας που οργανώθηκε και του επικοινωνιακού τρικ επιστρατεύτηκαν οι μαθητές του σχολείου που κανονικά, μέρα Σάββατο, θα έπρεπε να είναι κλειστό.

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τους μαθητές, ενώ η κυβέρνησή του προχωράει σε σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων, που οδηγούν ακόμα και σε κλείσιμο τμημάτων. Ένα από αυτά είναι και η αξιολόγηση, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποβάθμιση των σχολείων. Η έκθεση Πισσαρίδη άλλωστε, που ασκεί επίδραση στο έργο της, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών καθώς αναφέρει ότι το κόστος ανά ώρα επαφής δασκάλου/καθηγητή και μαθητή στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία τους και διαμηνύουμε ότι μαζικά και ενωτικά θα αποτρέψουμε τα σχέδια τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here