«Μαδούρο σώσε μας!»

0
25

Σαστισμένος και χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας, γεγονός όχι και τόσο πρωτόγνωρο, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια του briefing αν η κυβέρνηση αποδέχεται ότι ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι ο Νικολάς Μαδούρο, καθώς η ΝΔ είχε σπεύσει να αναγνωρίσει ως Πρόεδρο τον Γκουαιδό.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που έφερε αυστηρές κυρώσεις στην Ρωσία καθώς και η στρατηγική των ΗΠΑ να ξεκινήσουν συζητήσεις για την εισαγωγή πετρελαίου από το Καράκας, απαιτούν και καθαρές θέσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όμως, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, δεν απάντησε για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, παρά μόνο ότι η Ελλάδα παραμένει ταυτισμένη με τη θέση της ΕΕ.

Αναλυτικά:Αναλυτικά:

Δημοσιογράφος: «Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απαγόρευση των εισαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία και ξεκίνησαν συζητήσεις με το Καράκας και την κυβέρνηση Μαδούρο. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει ίδια όσον αφορά τη Βενεζουέλα; Ποιος είναι πρόεδρος για την ελληνική κυβέρνηση στη Βενεζουέλα;»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι πλήρως ταυτισμένη με τους εταίρους της στην ΕΕ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων και διεθνών σχέσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here