Μέχρι και ανενεργούς αγγλικούς λογαριασμούς στο twitter ανασταίνει ο Μωυσής Μητσοτάκης

0
812

Accounts με ελάχιστη διάδραση αφυπνίστηκαν και ενεργοποιήθηκαν τάχιστα μόλις αντίκρισαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Good Morning Britain».

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον δημόσιο εξευτελισμό του -που πήρε διεθνείς διαστάσεις- λόγω του ντροπιαστικού τρόπου αντίδρασης στην ερώτηση της Ολλανδέζας δημοσιογράφου Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, σήμερα ο Μητσοτάκης εμφανίζεται από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως ο ηγέτης που αποθεώθηκε στα social media από Βρετανούς πολίτες.

«Η στιγμή που οι Βρετανοί δημοσιογράφοι διαβάζουν τα αποθεωτικά σχόλια για τον Μητσοτάκη», είναι ο σχεδόν πανομοιότυπος τίτλος στα ελληνικά ΜΜΕ, σε ένα ρεπορτάζ γραμμένο από τα άδυτα του Μαξίμου. Αφορμή στάθηκαν τα σχόλια «χρηστών» στο twitter που εξέφραζαν ένα «κύμα αγάπης» προς τον Μητσοτάκη, φτάνοντας στο σημείο να συγκρίνουν την υπεροχή του Έλληνα Πρωθυπουργού έναντι του Μπόρις Τζόνσον, ζητώντας την αντικατάστασή του Βρετανού Πρωθυπουργού από τον έξυπνο και -πάντα- όμορφο και κομψό Μητσοτάκη. Εδώ που τα λέμε, ο πήχης δεν είναι και ιδιαίτερα ψηλά…

Ανεξάρτητα αν ο Μητσοτάκης γοήτευσε ή όχι τα Βρετανικά πλήθη, έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στους λογαριασμούς που αποθέωσαν τον Μητσοτάκη και πάνω στους οποίους στηρίχθηκαν και τα εν λόγω «ρεπορτάζ».

Όχι ότι μας προκαλεί εντύπωση, αλλά και εδώ θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι πρόκειται για accounts που μάλλον δεν αρέσκονται να χρησιμοποιούν συχνά το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ως επί το πλείστον πρόκειται για λογαριασμούς με ελάχιστους followers, ελάχιστα follow back και ακόμη πιο ελάχιστα tweets, δηλαδή διάδραση, με account name που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε πραγματικά πρόσωπα και φυσικά χωρίς φωτογραφία προφίλ. Φαίνεται, όμως, ότι ο Μητσοτάκης ήταν τόσο σαγηνευτικός που δεν μπόρεσαν να αντισταθούν…

Τα εν λόγω accounts συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά των λογαριασμών που χρησιμοποιούνται σε ειδικές περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη που εξετάζουμε: Δηλαδή για να επιτελέσουν συγκεκριμένο σκοπό.

Ας δούμε κάποιους από τους λογαριασμούς που έχουν σχολιάσει σε αποθεωτικούς τόνους τον Μητσοτάκη και που ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί προς επίρρωση των «ρεπορτάζ» που κυκλοφορούν:

Ο λογαριασμός «joweym13». Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 αλλά έχει μόνο 52 tweets! Εδώ και σχεδόν 9 χρόνια ακολουθεί 24 accounts ενώ τον ακολουθεί μόλις ένας (1)! Όμως, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα λόγια και στην εμφάνιση Μητσοτάκη τουιτάροντας για τον «καθαρό αέρα» που προκαλεί η παρουσία του καθώς και για την τόλμη του να μην αποφεύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις. Εκτός αν πρόκειται για Ολλανδή δημοσιογράφο.

Ο λογαριασμός «[email protected]». Δημιουργήθηκε προ 7,5 χρόνων και έχει 432 tweets. Ακολουθεί μόλις 9 χρήστες και τον ακολουθούν ένας λιγότερος (8). Ούτε και αυτός αντιστάθηκε. Στη θέα Μητσοτάκη, άνοιξε την εφαρμογή του twitter και ζήτησε να γίνει Πρωθυπουργός της Αγγλίας.

Ο λογαριασμός «Sue05873899». Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και έχει δραστηριότητα 291 φόρες. Ακολουθεί 37 accounts και τον ακολουθούν μόλις 10. Είδε στο πρόσωπο του Μητσοτάκη τον σωτήρα της Βρετανίας!

Ο λογαριασμός «VivienneAirdrie». Έχει δημιουργηθεί εδώ και σχεδόν 10 χρόνια (Νοέμβριος 2011). Παρά τα τόσα χρόνια, μόλις 14 φορές έχει νιώσει την ανάγκη να δημοσιοποιήσει την άποψή του μέσω twitter. Ε, από αυτές τις 14 φορές η μία ανήκει στον Έλληνα Πρωθυπουργό ανακαλύπτοντας πόσο «λογικός είναι ο Μητσοτάκης έναντι του Τζόνσον». Ο εν λόγω λογαριασμός ακολουθεί 64 accounts και ακολουθείτε από μόλις 4.

Ο λογαριασμός «annehen96006397». Δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2021, έχει μόλις 209 tweets, ακολουθεί 80 accounts και τον ακολουθούν μόλις 12. Είδε στον Μητσοτάκη ένα σημαντικό μυαλό και έναν όμορφο άνδρα που χρειάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here