Εφημερίδα «Το Βήμα»: Η δημοσιογράφος που αποκάλυψε το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, αναγκάστηκε σε παραίτηση μέσω Μαξίμου!

0
769

Το πογκρόμ των απολύσεων (ή του εξαναγκασμού σε παραιτήσεις) συνεχίζεται στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Μαρινάκη, λαμβάνοντας διαστάσεις άκρως επικίνδυνες για την ελευθερία του λόγου και την ενημέρωση της κοινωνίας.

Μετά την πρόσφατη λογοκρισία που οδήγησε σε παραίτηση την Έλενα Ακρίτα λόγω της άρνησης της διεύθυνσης της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» να δημοσιεύσει το άρθρο της στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου, σήμερα, η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη ανακοίνωσε μέσω facebook ότι οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά από πιέσεις του Μεγάρου Μαξίμου!

Η κα Κρουστάλλη, είχε αποκαλύψει στο Κυριακάτικο Βήμα της 29ης Νοεμβρίου 2020 τη διπλή καταγραφή των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρξει πολιτική παρέμβαση από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού.

Διαβάστε την ανάρτηση της κας Κρουστάλλη:

Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ οτι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Επειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση. Στο Βήμα πέρασα 30 καταπληκτικά χρόνια, την περίοδο Λαμπράκη – Ψυχάρη, επί Ψυχάρη και τελευταία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ξαφνική στροφή μου υπενθύμισε πόσο εύθραυστα είναι τα δεδομένα στη ζωή μας. Όμως, ο αγώνας που δώσαμε οι δημοσιογράφοι του Βήματος και των Νέων ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για να μείνουν ζωντανές και όρθιες οι δύο εφημερίδες, με βοηθά να τοποθετήσω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οφείλω ειδική αναφορά στον Αντώνη Καρακούση, με τον οποίο περάσαμε μαζί και αυτή την τρικυμία. Ευχαριστώ ολόψυχα τους συναδέλφους στο Βήμα για τη συγκινητική τους υποστήριξη. Εύχομαι το Βήμα, τα Νέα και το Mega να έχουν πάντα τη θέση που τους αξίζει στην ενημέρωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here