Ακόμη μία δημοσιογραφική…επιτυχία σημείωνε σαν σήμερα, 14 Μαρτίου, προ τετραετίας η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Η πάντα έγκυρη εφημερίδα, δημοσιεύοντας φωτογραφία της τότε Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, «αποκάλυπτε» ότι σύντομα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαζόταν να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, δηλαδή σχεδόν 1,5 χρόνο από την ολοκλήρωση της συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της.

«Το ΔΝΤ στήνει κάλπες στην Ελλάδα», ήταν ο κεντρικός τίτλος στις 14 Μαρτίου 2018, σημειώνοντας στον υπέρτιτλο ότι το Ταμείο «κόβει όλες τις προεκλογικές παροχές που ετοίμαζε η κυβέρνηση για το 2019».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας το ΔΝΤ «στέλνει τελεσίγραφο για μείωση του αφορολόγητου από τη νέα χρονιά μαζί με περικοπές στις συντάξεις, μπλοκάρει τα αντίμετρα Τσίπρα» και «αναγκάζει το Μαξίμου να προσφύγει σε εκλογές μέσα στο 2018».

Η εφημερίδα δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να απολογηθεί στους αναγνώστες της ή έστω να επαινέσει τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που τελικά πέτυχε, κόντρα στα σχέδια του ΔΝΤ, να υλοποιηθεί το σύνολο των αντιμέτρων, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό, καταργώντας τον υποκατώτο και δημιουργώντας το χώρο για την ενίσχυση των συνταξιούχων με τη 13η σύνταξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here