Σκηνές από το αβέβαιο παρόν και το ζοφερό μέλλον της μικρομεσαίας επιχείρησης περιγράφει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, καθώς όπως διαπίστωσε το Επιμελητήριο, «στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις δύο πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, δεν είχε ανοίξει το 50% των καταστημάτων»!

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, εκτός από τον φόβο που επικρατεί στους καταναλωτές, γεγονός που αποτυπώνεται και από τη χαμηλή κίνηση στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου, τεράστια αβεβαιότητα επικρατεί και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, επιλέγοντας τελικά να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους.

«Διαβεβαιώνω όλους ότι στα καταστήματα τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας και καλώ τον κόσμο να στηρίξει τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται οικονομική ενίσχυση από το κράτος: «Οι επιχειρήσεις ακόμα και στο άνοιγμά τους χρειάζονται οικονομική στήριξη από το κράτος διότι δεν πούλησαν τα εμπορεύματα της χειμερινής σεζόν και, επομένως, δεν έχουν χρήματα για να ζητήσουν από τους προμηθευτές νέα είδη, για την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή σεζόν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here